Categorized | Social

Universitarii dispar… de la sine!

Rectorul Universității din Oradea, Constantin Bungău nu este prea încântat de situația financiară a instituției. Ei i se mai adaugă și problema personalului care se subțiază din ce în ce mai mult. Dacă în urmă cu câțiva ani, instituția avea peste 1150 de cadre didactice, la ora actuală are sub o mie.

Zilele în care Facultatea de Medicină era trasă de mânecă de ARACIS pentru numărul mare de cadre didactice par a fi trecut la Universitatea din Oradea. Pe fondul unor alocări bugetare tot mai mici de la Ministerul Educației, Constantin Bungău recunoaște că sunt probleme și în ceea ce privește numărul mic de cadre didactice, raportat la numărul de studenți.

„Situația nu va fi simplă pentru noi în acest an. Salariile vor trebui crescute pentru că Guvernul a decis reîntregirea salariilor iar la noi nu se prevăd mai mulți bani de la bugetul Ministerului Educației.

Încercăm să rezolvăm situația prin îmbunătățirea managementului, renunțând la specializările care au un număr mic de studenți și sunt ineficiente”

a spus Bungău săptămâna trecută, explicând că nu se pune problema unor reduceri de personal.

„În urmă cu câțiva ani erau peste 1150 de profesori, acum sunt sub o mie. Nu e nevoie de reduceri pentru că unii oameni ies la pensie iar alții nu își iau doctoratul în cei patru ani așa că reducerile au loc de la sine. Este o problemă și de imput, nu doar de output”

a ma spus Bungău.

Rectorul crede că Universitatea din Oradea ar merita să aibă mai multe locuri bugetate pentru că este singura instituție de stat, de acest fel, într-un oraș de aproximativ două sute de mii de locuitori.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4247 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Mai crezi și acum că votul tău nu contează?

Acum, când niște „oameni în alb” au venit la tine în curte și ți-au omorât porcul promițându-ți bani la sfântu’ așteaptă, când ai văzut cu ochii tăi, oameni nevinovați, loviți cu bestialitate și gazați de jandarmi aflați în subordinea oamenilor din PSD, acum, mai crezi că votul tău nu contează?
Cum s-a ajuns la asta, cu un guvern care a mărit salarii și pensii (este drept, înghițite într-o bună parte de creșterea prețurilor, de mărirea ratelor la bancă) care are o creștere economică istorică, etc? Să fi ajuns românii la un nivel la care nu mai pot fi cumpărați atât de simplu și nu acceptă marea mită națională. „Vă dăm niște bani în plus, dar lăsați-ne și pe noi să ne scoatem hoții din pușcării, să furăm în continuare”. Toate astea s-ar mai fi întâmplat dacă ați fi ieșit la vot? Iar cei care ați votat PSD, ați votat pentru ca vouă sau celorlalți, oameni simpli și cinstiți, să li se ia porcul din curte sau copiii, părinții, nepoții, plecați în pribegie pentru o bucată de pâine mai bună, să fie bătuți cu bestialitate pentru simplul fapt că vor să aibă unde se întoarce, când tot exilul ăsta economic se va trermina? Ați votat pentru asta? Dacă da, înseamnă că meritați tot ce vi se întâmplă!

Citește mai mult