Categorized | Social

Universitarii dispar… de la sine!

Rectorul Universității din Oradea, Constantin Bungău nu este prea încântat de situația financiară a instituției. Ei i se mai adaugă și problema personalului care se subțiază din ce în ce mai mult. Dacă în urmă cu câțiva ani, instituția avea peste 1150 de cadre didactice, la ora actuală are sub o mie.

Zilele în care Facultatea de Medicină era trasă de mânecă de ARACIS pentru numărul mare de cadre didactice par a fi trecut la Universitatea din Oradea. Pe fondul unor alocări bugetare tot mai mici de la Ministerul Educației, Constantin Bungău recunoaște că sunt probleme și în ceea ce privește numărul mic de cadre didactice, raportat la numărul de studenți.

„Situația nu va fi simplă pentru noi în acest an. Salariile vor trebui crescute pentru că Guvernul a decis reîntregirea salariilor iar la noi nu se prevăd mai mulți bani de la bugetul Ministerului Educației.

Încercăm să rezolvăm situația prin îmbunătățirea managementului, renunțând la specializările care au un număr mic de studenți și sunt ineficiente”

a spus Bungău săptămâna trecută, explicând că nu se pune problema unor reduceri de personal.

„În urmă cu câțiva ani erau peste 1150 de profesori, acum sunt sub o mie. Nu e nevoie de reduceri pentru că unii oameni ies la pensie iar alții nu își iau doctoratul în cei patru ani așa că reducerile au loc de la sine. Este o problemă și de imput, nu doar de output”

a ma spus Bungău.

Rectorul crede că Universitatea din Oradea ar merita să aibă mai multe locuri bugetate pentru că este singura instituție de stat, de acest fel, într-un oraș de aproximativ două sute de mii de locuitori.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4311 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult