Categorized | Oradea

Ca pe vremea lui Năstase! PSD-ul pune „specialişti” şi la Agerpres

Şeful Biroului de presă al PSD, Alex Giboi, a fost propus în funcţia de director general al agenţiei naţionale de presă Agerpres. Giboi a fost propus în funcţie de către premierul Victor Ponta, în acest fel, USL-ul mărindu-şi controlul asupra instituţiilor media din România (TVR şi Societatea Română de Radiodifuziune sunt subordonate parlamentului în care USL are majoritate, Antenele sunt controlate de Dan Voiculescu – preşedinte de onoare al PC (aliat cu PSD în cadrul USL), România TV este controlată de deputatul PSD – Sebastian Ghiţă).

Potrivit legii sale de funcţionare, Agerpres este condusă de un consiliu director, coordonat de un director general cu rang de secretar de stat. Directorul general este propus de primul-ministru şi numit prin votul Parlamentului, cu avizul comisiilor de specialitate, în şedinţă comună a celor două Camere, în cel mult 15 zile de la nominalizare. În cazul unui vot negativ, procedura se reia în cel mult 30 de zile.

Durata mandatului directorului general al Agerpres este de 5 ani.

Dacă va fi numit de către Parlament în funcţia de director general al Agerpres, Alex Giboi îl va înlocui la conducerea agenţiei naţionale de presă pe Ioan Roşca.

Ioan Roşca a fost numit director general al Rompres, în 2001, la propunerea lui Adrian Năstase. În 2003, când a fost adoptată Legea privind organizarea şi funcţionarea Rompres, el a fost revalidat de Parlament. În anul 2008 agenţia naţională de presă Rompres a revenit la vechea sa denumire, aceea de Agerpres.

Agenţia Naţională de Presă Agerpres este o instituţie publică autonomă, de interes naţional, cu personalitate juridică, independentă editorial, sub controlul Parlamentului.

Alexandru Ion Giboi are 30 de ani, este proaspat membru supleant CNA, iar din 2010 a ocupat funcţia de şef al Biroului de Presă al PSD. Giboi lucrează de şapte ani în relaţiile cu presa, dar nu a fost niciodată jurnalist.

This post was written by:

- who has written 4326 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult