Categorized | Oradea

Ca pe vremea lui Năstase! PSD-ul pune „specialişti” şi la Agerpres

Şeful Biroului de presă al PSD, Alex Giboi, a fost propus în funcţia de director general al agenţiei naţionale de presă Agerpres. Giboi a fost propus în funcţie de către premierul Victor Ponta, în acest fel, USL-ul mărindu-şi controlul asupra instituţiilor media din România (TVR şi Societatea Română de Radiodifuziune sunt subordonate parlamentului în care USL are majoritate, Antenele sunt controlate de Dan Voiculescu – preşedinte de onoare al PC (aliat cu PSD în cadrul USL), România TV este controlată de deputatul PSD – Sebastian Ghiţă).

Potrivit legii sale de funcţionare, Agerpres este condusă de un consiliu director, coordonat de un director general cu rang de secretar de stat. Directorul general este propus de primul-ministru şi numit prin votul Parlamentului, cu avizul comisiilor de specialitate, în şedinţă comună a celor două Camere, în cel mult 15 zile de la nominalizare. În cazul unui vot negativ, procedura se reia în cel mult 30 de zile.

Durata mandatului directorului general al Agerpres este de 5 ani.

Dacă va fi numit de către Parlament în funcţia de director general al Agerpres, Alex Giboi îl va înlocui la conducerea agenţiei naţionale de presă pe Ioan Roşca.

Ioan Roşca a fost numit director general al Rompres, în 2001, la propunerea lui Adrian Năstase. În 2003, când a fost adoptată Legea privind organizarea şi funcţionarea Rompres, el a fost revalidat de Parlament. În anul 2008 agenţia naţională de presă Rompres a revenit la vechea sa denumire, aceea de Agerpres.

Agenţia Naţională de Presă Agerpres este o instituţie publică autonomă, de interes naţional, cu personalitate juridică, independentă editorial, sub controlul Parlamentului.

Alexandru Ion Giboi are 30 de ani, este proaspat membru supleant CNA, iar din 2010 a ocupat funcţia de şef al Biroului de Presă al PSD. Giboi lucrează de şapte ani în relaţiile cu presa, dar nu a fost niciodată jurnalist.

This post was written by:

- who has written 4394 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult