Categorized | Social

Lifturi noi şi farmacie modernă la Spitalul Judeţean

După ce s-a reuşit finalizarea cele două ascensoare exterioare noi şi modernizarea farmaciei unităţii medicale, în luna aprilie va urma finalizarea lucrărilor de amenajare pe două nivele, conform standardelor europene, a Maternităţii.

Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea, Gheorghe Carp a prezentat marţi, 26februarie 2013, stadiul celor mai importante lucrări care se desfășoară la Spitalul Județean și la Maternitate.

La Spitalului Județean a fost finalizată montarea celor două ascensoare exterioare noi, dintre care unul va fi destinat Unității de Primiri-Urgențe legate de Secția de Terapie Intensivă, iar celălalt va fi destinat exclusiv transportului pacienților pe targă.

„La Spitalul Județean, până în momentul de față au existat patru lifturi, care nu au fost suficiente pentru deservirea activității medicale. Cele două lifturi ultramoderne au fost construite pe exteriorul clădirii, ca urmare a unei finanțări provenite de la Ministerul Sănătății și Primăria Oradea”

a explicat Gheorghe carp, care a mai spus că lucrările au avut o valoare totală de 1,5 milioane lei şi au fost făcute de societatea Herald.

Tot în cadrul Spitalului Județean a fost modernizată farmacia spitalului, la care nu se mai făcuseră lucrări capitale de peste 20 de ani. Şi această lucrare, în valoare de 70 de mii lei, a fost finanțată de Primăria Oradea.

Alături de aceste două îmbunătăţiri, la aceeaşi unitate medicală a mai fost amenajat un salon la terapia intensivă, crescând astfel capacitatea secției.

La Maternitate, în cadrul Proiectului de Reformă a Sectorului Sanitar, au loc lucrări de amenajare la două nivele, conform standardelor europene. Acestea au început în vara anului trecut şi sunt în curs de finalizare.

„O parte din încăperi vor putea fi predate la începutul lunii martie, urmând ca lucrările să fie complet finalizate în august”

a mai spus managerul Gheorghe Carp.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4313 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult