Categorized | Social

Lifturi noi şi farmacie modernă la Spitalul Judeţean

După ce s-a reuşit finalizarea cele două ascensoare exterioare noi şi modernizarea farmaciei unităţii medicale, în luna aprilie va urma finalizarea lucrărilor de amenajare pe două nivele, conform standardelor europene, a Maternităţii.

Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea, Gheorghe Carp a prezentat marţi, 26februarie 2013, stadiul celor mai importante lucrări care se desfășoară la Spitalul Județean și la Maternitate.

La Spitalului Județean a fost finalizată montarea celor două ascensoare exterioare noi, dintre care unul va fi destinat Unității de Primiri-Urgențe legate de Secția de Terapie Intensivă, iar celălalt va fi destinat exclusiv transportului pacienților pe targă.

„La Spitalul Județean, până în momentul de față au existat patru lifturi, care nu au fost suficiente pentru deservirea activității medicale. Cele două lifturi ultramoderne au fost construite pe exteriorul clădirii, ca urmare a unei finanțări provenite de la Ministerul Sănătății și Primăria Oradea”

a explicat Gheorghe carp, care a mai spus că lucrările au avut o valoare totală de 1,5 milioane lei şi au fost făcute de societatea Herald.

Tot în cadrul Spitalului Județean a fost modernizată farmacia spitalului, la care nu se mai făcuseră lucrări capitale de peste 20 de ani. Şi această lucrare, în valoare de 70 de mii lei, a fost finanțată de Primăria Oradea.

Alături de aceste două îmbunătăţiri, la aceeaşi unitate medicală a mai fost amenajat un salon la terapia intensivă, crescând astfel capacitatea secției.

La Maternitate, în cadrul Proiectului de Reformă a Sectorului Sanitar, au loc lucrări de amenajare la două nivele, conform standardelor europene. Acestea au început în vara anului trecut şi sunt în curs de finalizare.

„O parte din încăperi vor putea fi predate la începutul lunii martie, urmând ca lucrările să fie complet finalizate în august”

a mai spus managerul Gheorghe Carp.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4273 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Needucați, indolenți sau complici? Cum ar trebui să ne raportăm la PSD-iști?

Nu toți sunt condamnați pentru fraudă electorală, nu toți merg la vânătoare cu Țiriac, nu toți înjură ziariști sau debiteză obscenități în fața femeilor. Nu toți se laudă că au mitraliere acasă, nu toți vin la muncă cu mașini de zeci de mii de euro, nu toți truchează licitații. Alături de ei, într-o țesătură fină, sunt vârstnici vulnerabili și copii neștiutori, tineri plini de elan și medici cu halate rupte în coate pe băncile universităților. Exact cum militanții Statului Islamic își făceau „cuiburi” în școli și grădinițe ca să nu îi poată găsi rachetele inamice fără a face victime nevinovate. Cum poți tu, univeresitar cu lucrări științifice de valoare să nu vezi că Daea sau Dăncilă sunt, după toate defenițiile, analfabeți funcționali? Asta este meritocrația în care îți dorești să trăiască copiii tăi? Cum poți să nu vezi clar că legile justiției sunt modificate ca să servească unui om sau unui grup de oameni? Și nu o lege, ci mai multe legi, cu același target? Cum poți să te mulțumești cu 60 de km de autostradă pe an? Și dacă continui să faci parte din așa ceva, cum ar trebui eu și ceilalți care vrem să trăim într-o țară condusă de oameni competenți, cu legi care să îi bage pe cei care fură în pușcărie și în fața cărora să fim toți egali și cu drumuri decente pe care să putem circula, cum ar trebui să ne raportăm la tine?

Citește mai mult