Categorized | Social

Lifturi noi şi farmacie modernă la Spitalul Judeţean

După ce s-a reuşit finalizarea cele două ascensoare exterioare noi şi modernizarea farmaciei unităţii medicale, în luna aprilie va urma finalizarea lucrărilor de amenajare pe două nivele, conform standardelor europene, a Maternităţii.

Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea, Gheorghe Carp a prezentat marţi, 26februarie 2013, stadiul celor mai importante lucrări care se desfășoară la Spitalul Județean și la Maternitate.

La Spitalului Județean a fost finalizată montarea celor două ascensoare exterioare noi, dintre care unul va fi destinat Unității de Primiri-Urgențe legate de Secția de Terapie Intensivă, iar celălalt va fi destinat exclusiv transportului pacienților pe targă.

„La Spitalul Județean, până în momentul de față au existat patru lifturi, care nu au fost suficiente pentru deservirea activității medicale. Cele două lifturi ultramoderne au fost construite pe exteriorul clădirii, ca urmare a unei finanțări provenite de la Ministerul Sănătății și Primăria Oradea”

a explicat Gheorghe carp, care a mai spus că lucrările au avut o valoare totală de 1,5 milioane lei şi au fost făcute de societatea Herald.

Tot în cadrul Spitalului Județean a fost modernizată farmacia spitalului, la care nu se mai făcuseră lucrări capitale de peste 20 de ani. Şi această lucrare, în valoare de 70 de mii lei, a fost finanțată de Primăria Oradea.

Alături de aceste două îmbunătăţiri, la aceeaşi unitate medicală a mai fost amenajat un salon la terapia intensivă, crescând astfel capacitatea secției.

La Maternitate, în cadrul Proiectului de Reformă a Sectorului Sanitar, au loc lucrări de amenajare la două nivele, conform standardelor europene. Acestea au început în vara anului trecut şi sunt în curs de finalizare.

„O parte din încăperi vor putea fi predate la începutul lunii martie, urmând ca lucrările să fie complet finalizate în august”

a mai spus managerul Gheorghe Carp.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4385 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult