Categorized | Social

Primăria amenajează o grădiniță nouă în zona Căii Clujului

Având în vedere că Administrația Imobilară Oradea plătește către Episcopia Romano Catolică o chirie de patru mii de lei pe lună pentru imobilul ocupat de Grădinița nr. 1, situată pe str. Cardinal Iuliu Hossu, nr. 2, reprezentanții Primăriei Oradea au luat decizia de a reabilita și extinde o clădire proprie care va devini astfel, noul sediu al Grădiniței nr. 1.

Soluția eficientizează cheltuirea banilor publici și aduce economii la bugetul local. În ședința Consiliului Local de la sfârșitul lunii a fost aprobată reabilitarea și extinderea clădirii Grădiniței nr. 1, situată în Oradea, str. Cardinal Iuliu Hossu, nr. 37.

„Clădirea existentă aici va fi extinsă atât pe plan orizontal, cât și pe plan vertical, rezultând o clădire P+1 (parter + etaj).

Imobilul astfel reabilitat și extins va găzdul 5 grupe de clasă, din care trei grupe vor fi cele care funcționează momentan în imobilul cu chirie de pe str. Cardinal Iuliu Hossu, nr. 2, iar celelalte două grupe vor fi transferate de la Grădinița nr. 22 (zona str. Grădinarilor)”

se afirmă într-un comunicat al municipalității.

Urmează elaborarea proiectului tehnic, obținerea autorizațiilor de construcție și organizarea licitației pentru executarea lucrării. Valoarea estimată a investiției este de puțin peste două milioane de lei (fără TVA), iar durata de realizare este de 12 luni.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4409 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult