Categorized | Social

Primăria amenajează o grădiniță nouă în zona Căii Clujului

Având în vedere că Administrația Imobilară Oradea plătește către Episcopia Romano Catolică o chirie de patru mii de lei pe lună pentru imobilul ocupat de Grădinița nr. 1, situată pe str. Cardinal Iuliu Hossu, nr. 2, reprezentanții Primăriei Oradea au luat decizia de a reabilita și extinde o clădire proprie care va devini astfel, noul sediu al Grădiniței nr. 1.

Soluția eficientizează cheltuirea banilor publici și aduce economii la bugetul local. În ședința Consiliului Local de la sfârșitul lunii a fost aprobată reabilitarea și extinderea clădirii Grădiniței nr. 1, situată în Oradea, str. Cardinal Iuliu Hossu, nr. 37.

„Clădirea existentă aici va fi extinsă atât pe plan orizontal, cât și pe plan vertical, rezultând o clădire P+1 (parter + etaj).

Imobilul astfel reabilitat și extins va găzdul 5 grupe de clasă, din care trei grupe vor fi cele care funcționează momentan în imobilul cu chirie de pe str. Cardinal Iuliu Hossu, nr. 2, iar celelalte două grupe vor fi transferate de la Grădinița nr. 22 (zona str. Grădinarilor)”

se afirmă într-un comunicat al municipalității.

Urmează elaborarea proiectului tehnic, obținerea autorizațiilor de construcție și organizarea licitației pentru executarea lucrării. Valoarea estimată a investiției este de puțin peste două milioane de lei (fără TVA), iar durata de realizare este de 12 luni.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4348 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult