Categorized | Cultură

Lansare și vernisaj la Biblioteca Județeană

Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Şincai” din Bihor va fi marți, 5 martie, de la ora 18:30, gazda unui dublu eveniment: lansarea volumului „Dincolo”, de Dorin Chiş, şi vernisarea expoziţiei de pictură şi fotografie „Viziuni suprapuse”, a artiştilor Angela Szabo şi Andrei Posmoşanu.

După publicarea volumului „Marea Sete – însemnări de călătorie” (Editura ARHIP ART, 2011) şi a unor articole publicate în revistele „Munţii Carpaţi”, „Rapsodia” şi „Intercultural”, Dorin Chiş revine cu un nou volum – „Dincolo”.

Cartea relatează peripeţiile unor tineri plecaţi să descopere natura din perimetrul Munţilor Apuseni şi interacţiunea lor cu localnicii, precum şi o expediţie speologică derulată pe celălalt mal al Mării Negre, în Crimeea, alături de speologi ucraineni, cu scopul declarat al explorării carstului din munţii Iaila – fostă zonă interzisă din considerente militare.

Al doile eveniment important va fi expoziţia de pictură şi fotografie „Viziuni suprapuse”, a artiştilor Angela Szabo (pictură) şi Andrei Posmoşanu (fotografie).

Expoziția îşi propune să definească un subiect comun, în cazul de faţă – spaţiul rural şi legătura puternică dintre om şi natură, exprimat prin două viziuni venite din medii artistice diferite, dar care au în comun limbajul culorii şi al imaginii.

This post was written by:

- who has written 4349 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult