Categorized | Social

Nu cumpăraţi macrou! Ar putea fi infestat cu un parazit deosebit de periculos!

Alertă alimentară în Bihor. Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a retras de la comercializare macrou congelat din importat, pe motiv că acesta ar putea fi infectat cu un parazit periculos.

O parte din cantitatea de peste 60 de tone a ajuns la un depozit din Bihor şi de aici în mai multe judeţe, printre care Hunedoara, Timiş, Arad, Sălaj, Maramureş, Dolj şi Cluj, conform reprezentanţilor Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

„Noi am fost alertaţi prin sistemul rapid de alertare de către colegii din Hunedoara de existenţa unui lot de macrou infestat.

Ne-am depalsat la sediul firmei importatoare, SC Macromex Oradea şi am confiscat toată cantitatea de macrou care se mai afla în depozit.

Din punctul de vedere al siguranţei consumatorilor problema este rezolvată, cu atât mai mult cu cât parazitul Anisakis este localizat în intestinele macroului şi dupa eviscerare se elimină”

a explicat Remus Motoc, şeful Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bihor.

Anisakis este un vierme mic, alb lăptos, lung de 3-4 cm. Ajuns în sistemul nostru digestiv, când vine în contact cu acizii gastrici din stomac, eliberează enzime atacând peretele abdominal.

În 5-6 ore acesta poate provoca o gaură în intestin sau stomac.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult