Categorized | Social

Nu cumpăraţi macrou! Ar putea fi infestat cu un parazit deosebit de periculos!

Alertă alimentară în Bihor. Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a retras de la comercializare macrou congelat din importat, pe motiv că acesta ar putea fi infectat cu un parazit periculos.

O parte din cantitatea de peste 60 de tone a ajuns la un depozit din Bihor şi de aici în mai multe judeţe, printre care Hunedoara, Timiş, Arad, Sălaj, Maramureş, Dolj şi Cluj, conform reprezentanţilor Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

„Noi am fost alertaţi prin sistemul rapid de alertare de către colegii din Hunedoara de existenţa unui lot de macrou infestat.

Ne-am depalsat la sediul firmei importatoare, SC Macromex Oradea şi am confiscat toată cantitatea de macrou care se mai afla în depozit.

Din punctul de vedere al siguranţei consumatorilor problema este rezolvată, cu atât mai mult cu cât parazitul Anisakis este localizat în intestinele macroului şi dupa eviscerare se elimină”

a explicat Remus Motoc, şeful Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bihor.

Anisakis este un vierme mic, alb lăptos, lung de 3-4 cm. Ajuns în sistemul nostru digestiv, când vine în contact cu acizii gastrici din stomac, eliberează enzime atacând peretele abdominal.

În 5-6 ore acesta poate provoca o gaură în intestin sau stomac.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4325 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult