Categorized | Social

Simulări „pe bune” la Bacalaureat în Bihor

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Bihor a găsit o modalitate de a-i face pe elevi să ia în serios simulările pentru Bacalaureat şi Evaluarea Naţională care vor avea loc la sfârşitul acestei luni. Notele pe care elevii le vor primi la simulări ar putea fi trecute în catalog dacă directorii vor decide aşa.

Liceenii vor susţine proba la limba şi literatura română în data de 25 martie ora 11:00, în 26 martie va avea loc proba la limba şi literarura maternă, în 27 martie va avea loc proba obligatorie a profilului. Pe 28 martie, elevii din clasele liceale terminale vor susţine proba la alegere a profilului sau a specializării.

„La aceste simulări se va urmări timpul de transmitere şi receptare a subiectelor de la Inspectorat la şcoli şi apoi la clase, obişnuirea elevilor cu ce presupun aceste examene şi cu camerele de luat vederi şi obţinerea unor rezultate cât mai bune.

Ca noutate, noi am propus şcolilor ca notele obţinute la aceste simuări să fie trecute în catalog, astfel încât elevii să aibă un motiv serios pentru a obţine performanţe cât mai bune”

a spus miercuri, 6 martie, într-o conferinţă de presă, şeful ISJ Bihor, Daniel Negrean care a mai adăugat că, deşi ar vrea acest lucru, nu poate impune şcolilor să treacă notele simulărilor în cataloage.

De asemenea, la toate unităţile de învăţământ din judeţ care au clase gimnaziale, luni 25 martie va avea loc proba de simulare la limba şi literatura română, marţi 26 martie la limba şi literatura maternă iar miercuri, 27 martie la matematică.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4348 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult