Categorized | Social

Simulări „pe bune” la Bacalaureat în Bihor

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Bihor a găsit o modalitate de a-i face pe elevi să ia în serios simulările pentru Bacalaureat şi Evaluarea Naţională care vor avea loc la sfârşitul acestei luni. Notele pe care elevii le vor primi la simulări ar putea fi trecute în catalog dacă directorii vor decide aşa.

Liceenii vor susţine proba la limba şi literatura română în data de 25 martie ora 11:00, în 26 martie va avea loc proba la limba şi literarura maternă, în 27 martie va avea loc proba obligatorie a profilului. Pe 28 martie, elevii din clasele liceale terminale vor susţine proba la alegere a profilului sau a specializării.

„La aceste simulări se va urmări timpul de transmitere şi receptare a subiectelor de la Inspectorat la şcoli şi apoi la clase, obişnuirea elevilor cu ce presupun aceste examene şi cu camerele de luat vederi şi obţinerea unor rezultate cât mai bune.

Ca noutate, noi am propus şcolilor ca notele obţinute la aceste simuări să fie trecute în catalog, astfel încât elevii să aibă un motiv serios pentru a obţine performanţe cât mai bune”

a spus miercuri, 6 martie, într-o conferinţă de presă, şeful ISJ Bihor, Daniel Negrean care a mai adăugat că, deşi ar vrea acest lucru, nu poate impune şcolilor să treacă notele simulărilor în cataloage.

De asemenea, la toate unităţile de învăţământ din judeţ care au clase gimnaziale, luni 25 martie va avea loc proba de simulare la limba şi literatura română, marţi 26 martie la limba şi literatura maternă iar miercuri, 27 martie la matematică.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult