Categorized | Sport

Deși este la 15 puncte de primul loc, FC Bihor încă visează la promovare

În fața a aproximativ 2.500 de orădeni, FC Bihor a terminat la egalitate primul joc oficial din noul an. Desfășurat la Stadionul Municipal „Iuliu Bodola”, meciul din cadrul etapei a XVI-a, prima a returului de campionat din Liga a II-a, în compania formației CS Mioveni s-a încheiat cu scorul de 1-1, după ce la pauză oaspeții conduceau cu 1-0.

Golurile au fost marcate de Dragalina, din penalti, în minutul 14, pentru oaspeți, respectiv de Cristian Bud, în minutul 51, pentru orădeni.

Prima ocazie mai periculoasă s-a consemnat în minutul 11, când Vasilache a tras de la 20 de metri, pe jos, pe centrul porţii, în braţele lui Popescu.

În minutul 13 însă, Mazilu, de la oaspeți a insistat la o minge bâlbâită în careu de bihoreni, mijlocaşul a ajuns să intercepteze şi Țoca i-a dat peste picioare în încercarea de a degaja. Arbitrul Marian Balaci a arătat punctul cu var de la 11 metri, fără ezitare. A executat penalti-ul Dragalina, în minutul următor și a înscris în dreapta portarului Pogacsics.

După pauză, FC Bihor a început în trombă, dorind să întoarcă soarta partidei. Astfel, în minutul 48, Florean şi-a întors adversarul în colţul din stânga al careului, a tras puternic, dar portarul Popescu a scos miraculos de sub transversală.

Forcingul orădenilor a fost concretizat însă pe tabelă în minutul 51, când în urma unei centrări din dreapta în careul argeşean, Cr. Bud i-a luat faţa lui Popescu şi a trimis cu capul, de la 9 metri, în poarta oaspeţilor, restabilind egalitatea.

Deși a controlat jocul, FC Bihor nu a reușit să mai pună în real pericol poarta adversă meciul fiind unul pe contre.

Siguri de victorie în următotrul meci

 

Antrenorul Marian Pană a spus la conferința de presă de după partidă că este supărat pentru că echipa pe care o conduce nu a reușit să se impună.

„A fost un meci greu, așa cum ne-am așteptat. A fost o oarecare dominare, dar, un peste alta, eu zic că rezultatul este echitabil și noi trebuie să ținem capul sus, trebuie să mergem mai departe. Eu zic că după etapa viitoare în care vom sta, și o victorie cu Corona, putem să intrăm și noi în cărți”

a declarat antrenorul orădenilor.

FC Bihor a trimis în teren echipa: Pogacsics – Coroian, Fl. Lazăr, Țoca, Vădrariu (min. 60 Ov.Popa) – Florean (cpt.), Mihalache, Vasilache, Târnăcop – Puşcaş și Bic (min. 32 Cr. Bud)

În urma acestui rezultat, FC Bihor a acumulat 15 puncte și ocupă în continuare locul VIII, aflându-se la 12 puncte de liderul Corona Brașov, care a avut etapă liberă în acest week-end. În runda viitoare, FC Bihor va câștiga la masa verde, cu corul de 3-0 jocul pe care trebuia să-l dispute la Alba Iulia, cu Unirea, echipă care s-a retras din competiție.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4426 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult