Categorized | Educatie

Sexul în spaţiu dăunează grav sănătăţii!

Conform unui studiu recent publicat pe dailymail.co.uk, schimbările de gravitaţie (sau lipsa acesteia) sunt vătămătoare pentru celule şi ar putea conduce la declanşarea unor boli potenţial letale, precum cancerul şi maladia Alzheimer în cazul în care este iniţiat un contact sexual în spaţiu.

Oamenii de ştiinţă spun că lipsa gravitaţiei afectează procesele implicate în reproducţie şi poate să cauzeze apariţia unor boli cerebrale şi chiar a cancerului, se afirmă pe dailymail.co.uk, ştire preluată în România şi de Mediafax.

Cercetătorii canadieni de la Universitatea din Montreal, autorii acestui studiu, au descoperit că gravitaţia modelează structurile în formă de „autostradă” din interiorul celulelor care asigură creşterea şi funcţionarea organelor reproductive masculine la plante – tubul cu polen.

„La fel ca în cazul reproducţiei umane, celulele spermatice de la plante sunt transportate la ovul de un dispozitiv cilindric”

a explicat Anja Geitmann, biolog la Universitatea din Montreal.

„Dar, spre deseobire de tubul de livrare al animalelor, dispozitivul folosit în timpul actului sexual al plantelor constă într-o singură celulă – şi doar două celule spermatice sunt eliberate în timpul fiecărei copulaţii.

Studiul nostru ne oferă o nouă perspectivă asupra felului în care viaţa a evoluat pe Terra, iar descoperirea noastră este semnificativă pentru sănătatea umană, întrucât problemele de trafic de pe acele autostrăzi celulare, care există şi în celulele umane, pot să cauzeze cancer şi alte boli, precum maladia Alzheimer”

a declarat cercetătoarea canadiană.

Anja Geitmann, al cărei studiu a fost publicat în revista PLOS ONE, a spus:

„Oamenii de ştiinţă ştiau deja că oamenii, animalele şi plantele au evoluat ţinând cont de gravitaţia Pământului, pe care sunt capabili să o simtă.

Am aflat că procesele care se desfăşoară în celulele umane şi în cele vegetale sunt afectate de hipergravitaţie, care poate exista pe o planetă mare, sau de microgravitaţia de la bordul unei nave spaţiale.

Procesele de transport intracelular sunt deosebit de sensibile la aceste perturbări, cu consecinţe dramatice în funcţionarea celulelor. Felul în care aceste procese sunt afectate de modificarea gravitaţiei nu este încă pe deplin înţeles”

a explicat coordonatoarea studiului.

Şi totuşi, în viitor se va putea!

 

Deşi oamenii au ajuns deja în spaţiu de peste 50 de ani, e puţin probabil ca ei să fi întreţinut raporturi sexuale în spaţiu, în ciuda introducerii echipelor mixte de astronauţi, în 1983.

NASA şi guvernul rus nu interzic explicit raporturile sexuale de la bordul ISS, regulamentele agenţiilor spaţiale recomandă ca „relaţiile de încredere” şi „standardele profesionale” să fie menţinute tot timpul pe durata misiunilor spaţiale.

Potrivit specialiştilor, sexul în spaţiu va deveni o realitate în cele din urmă, întrucât viitoarele misiuni spre Marte cu echipaj uman la bord vor avea nevoie de câţiva ani pentru a ajunge la destinaţie, iar abstinenţa sexuală pentru o perioadă atât de îndelungată ar reprezenta o cerinţă prea dură pentru majoritatea oamenilor.

În plus, sexul va constitui o parte naturală din viaţa de pe viitoarele baze lunare şi marţiene, cu atât mai mult cu cât scopul este acela de a stabili, într-o bună zi, colonii care să se întreţină singure.

Dezvoltarea transporturilor spaţiale private va deschide şi mai mult uşa către practicarea sexului în spaţiu. Compania Virgin Galactic speră să înceapă să trimită turişti în spaţiul suborbital anul viitor.

Compania britanică a refuzat deja o ofertă de 1 milion de dolari ce provenea de la un întreprinzător nespecificat care dorea să producă un film cu scene reale de sex în spaţiu.

 

This post was written by:

- who has written 4398 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult