Categorized | Social

Turnat de un preot romano-catolic, un escroc din Bihor este cercetat de DNA pentru o şpagă de 40.000 de euro

Dacă de cele mai multe ori şpăgile se dau şi se iau fără ca poliţia să intre pe fir, lăcomia i-a adus închisoarea unui bihorean din Aleşd. Procurorii Direcției Naționale Anticorupție Oradea îl cercetează pentru trafic de influență, spălare de bani şi participație improprie la infracțiunea de fals intelectual, după ce bărbatul i-a promis preotului romano-catolic Mercsak Anton că îl scapă de dosar penal pentru 40.000 de euro.

Toată situaţia ar fi rămas fără urmări dacă bihoreanul nu ar fi fost lacom. Escrocului a fost denunţat la DNA de preotul romano-catolic Mercsak Anton din Borumblaca, cel care fusese condamnat în 2010, la 2 ani de închisoare cu suspendare după ce accidentase grav o adolescentă şi fugise de la locul accidentului.

Ulterior, acelaşi preot a fost prins la volan cu o alcoolemie de peste 1 la mie alcool în sânge. Temându-se că este în perioada în care închisoarea cu suspendare s-ar fi putut transforma în închisoare cu executare, Mercsak i-a cerut ajutorul bihoreanului Gelu Gentimir, pe care îl cunoştea de câţiva ani.

Acesta i-a promis că, în schimbul a 40.000 euro, îi va rezolva clasarea dosarului, deoarece este în relaţii foarte bune cu un ofiţer din Poliţia Marghita.

Ca şi cum aceste infracţiuni nu ar fi fost suficiente, pentru a ascunde adevărata proveniență a sumelor primite, Gentimir Gelu a încheiat două contracte de împrumut în formă autentică, inducându-l în eroare pe notarul public cu privire la realitatea tranzacțiilor de împrumut.

La sfârşitul lui 2012, escrocul s-a răzgândit în privinţa sumei şi i-a cerut lui Mercsak Anton şi mai mulţi bani. Acesta însă, nu a mai putut răbda, şi a povestit toată întâmplarea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Aşa se face că, săptămâna trecută Tribunalul Bihor a emis un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele lui Gentimir Gelu sub mai multe acuzaţii.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4407 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult