Categorized | Oradea

Sonia Drăghici urmărită penal pentru conflict de interese

Procurorii Parchetului instanţei supreme au început urmărirea penală a deputatului bihorean PSD Sonia Maria Drăghici, pentru că şi-a angajat fiul la cabinetul parlamentar, avizând cu propria semnătură contractul individual de muncă al acestuia.

Potrivit procurorilor, Sonia Drăghici a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă pentru angajarea fiului ei Doru Vladimir Drăghici la biroul său parlamentar, în perioada 2 martie 2009 – 15 septembrie 2009 şi ulterior, începând cu data de 21 septembrie 2009 şi până la sfârşitul mandatului.

Informaţia a fost dată publicităţii miercuri, 20.03.2013 de Ministerul Public, prin intermediul unui comunicat de presă.

Constatarea a fost făcută de Agenţia Naţională de Integritate în septembrie 2011, urmărirea penală fiind declanşată în ciuda faptului că în luna octombrie a anului trecut, Sonia Drăghici primise neînceperea urmăririi penale.

În ciuda evidenţelor, deputatul declarase în 2012 presei locale că ANI sunt „nişte nemernici”, asmuţiţi de preşedintele Traian Băsescu pe parlamentari pentru a reduce numărul lor.

 Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4425 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult