Categorized | Cultură

„Scripcarul” pleacă în turneu

Din 7 şi până pe 16 aprilie Trupa „Iosif Vulcan” a Teatrului Regina Maria va pleca în turneu cu cel mai de succes musical realizat în România, „Scripcarul pe Acoperiş” de Sholom Aleichem în regia artistică a lui Korcsmaros Gyorgy.

Actorii vor susţine spectacolul în Pitești, pe 7 aprilie la Teatrul „Al. Davila”, în București, pe 8 aprilie în Sala Operei Naționale, în Craiova, pe 9 aprilie la Teatrul Național „Marin Sorescu” şi în Cluj Napoca, pe 16 aprilie la Teatrul Național „Lucian Blaga”.

Biletele s-au pus în vânzare în reţeaua www.vreaubilet.ro (pentru primele trei locaţii), iar pentru spectacolul din Cluj-Napoca, biletele se vând în reţeaua www.biletmaster.ro.

Acestea pot fi achiziţionate şi de la Agenţiile de Bilete ale Teatrelor unde vor fi susţinute spectacolele.

Piesa istoriseşte câteva întâmplări din viaţa lăptarului Tevye, în efortul acestuia de a-şi menţine familia unită prin respectul tradiţiei atotputernice în comunitatea evreiască din satul rusesc Anatevka.

Spectacolul prezintă peste 60 de oameni care cântă și dansează pe scenă, acompaniați de o orchestră spectaculoasă: Hakeshet Klezmer Band, sub conducerea lui Ari Nagy Sandor.

„Scripcarul pe Acoperiş” a participat la trei festivaluri internaţionale a avut două nominalizări la Gala Premiilor UNITER 2012 şi două premii la Festivalul Internaţional de Teatru „Atelier”.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4384 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult