Categorized | Cultură

„Scripcarul” pleacă în turneu

Din 7 şi până pe 16 aprilie Trupa „Iosif Vulcan” a Teatrului Regina Maria va pleca în turneu cu cel mai de succes musical realizat în România, „Scripcarul pe Acoperiş” de Sholom Aleichem în regia artistică a lui Korcsmaros Gyorgy.

Actorii vor susţine spectacolul în Pitești, pe 7 aprilie la Teatrul „Al. Davila”, în București, pe 8 aprilie în Sala Operei Naționale, în Craiova, pe 9 aprilie la Teatrul Național „Marin Sorescu” şi în Cluj Napoca, pe 16 aprilie la Teatrul Național „Lucian Blaga”.

Biletele s-au pus în vânzare în reţeaua www.vreaubilet.ro (pentru primele trei locaţii), iar pentru spectacolul din Cluj-Napoca, biletele se vând în reţeaua www.biletmaster.ro.

Acestea pot fi achiziţionate şi de la Agenţiile de Bilete ale Teatrelor unde vor fi susţinute spectacolele.

Piesa istoriseşte câteva întâmplări din viaţa lăptarului Tevye, în efortul acestuia de a-şi menţine familia unită prin respectul tradiţiei atotputernice în comunitatea evreiască din satul rusesc Anatevka.

Spectacolul prezintă peste 60 de oameni care cântă și dansează pe scenă, acompaniați de o orchestră spectaculoasă: Hakeshet Klezmer Band, sub conducerea lui Ari Nagy Sandor.

„Scripcarul pe Acoperiş” a participat la trei festivaluri internaţionale a avut două nominalizări la Gala Premiilor UNITER 2012 şi două premii la Festivalul Internaţional de Teatru „Atelier”.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4360 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult