Categorized | Cultură

„Scripcarul” pleacă în turneu

Din 7 şi până pe 16 aprilie Trupa „Iosif Vulcan” a Teatrului Regina Maria va pleca în turneu cu cel mai de succes musical realizat în România, „Scripcarul pe Acoperiş” de Sholom Aleichem în regia artistică a lui Korcsmaros Gyorgy.

Actorii vor susţine spectacolul în Pitești, pe 7 aprilie la Teatrul „Al. Davila”, în București, pe 8 aprilie în Sala Operei Naționale, în Craiova, pe 9 aprilie la Teatrul Național „Marin Sorescu” şi în Cluj Napoca, pe 16 aprilie la Teatrul Național „Lucian Blaga”.

Biletele s-au pus în vânzare în reţeaua www.vreaubilet.ro (pentru primele trei locaţii), iar pentru spectacolul din Cluj-Napoca, biletele se vând în reţeaua www.biletmaster.ro.

Acestea pot fi achiziţionate şi de la Agenţiile de Bilete ale Teatrelor unde vor fi susţinute spectacolele.

Piesa istoriseşte câteva întâmplări din viaţa lăptarului Tevye, în efortul acestuia de a-şi menţine familia unită prin respectul tradiţiei atotputernice în comunitatea evreiască din satul rusesc Anatevka.

Spectacolul prezintă peste 60 de oameni care cântă și dansează pe scenă, acompaniați de o orchestră spectaculoasă: Hakeshet Klezmer Band, sub conducerea lui Ari Nagy Sandor.

„Scripcarul pe Acoperiş” a participat la trei festivaluri internaţionale a avut două nominalizări la Gala Premiilor UNITER 2012 şi două premii la Festivalul Internaţional de Teatru „Atelier”.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4269 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Mai crezi și acum că votul tău nu contează?

Acum, când niște „oameni în alb” au venit la tine în curte și ți-au omorât porcul promițându-ți bani la sfântu’ așteaptă, când ai văzut cu ochii tăi, oameni nevinovați, loviți cu bestialitate și gazați de jandarmi aflați în subordinea oamenilor din PSD, acum, mai crezi că votul tău nu contează?
Cum s-a ajuns la asta, cu un guvern care a mărit salarii și pensii (este drept, înghițite într-o bună parte de creșterea prețurilor, de mărirea ratelor la bancă) care are o creștere economică istorică, etc? Să fi ajuns românii la un nivel la care nu mai pot fi cumpărați atât de simplu și nu acceptă marea mită națională. „Vă dăm niște bani în plus, dar lăsați-ne și pe noi să ne scoatem hoții din pușcării, să furăm în continuare”. Toate astea s-ar mai fi întâmplat dacă ați fi ieșit la vot? Iar cei care ați votat PSD, ați votat pentru ca vouă sau celorlalți, oameni simpli și cinstiți, să li se ia porcul din curte sau copiii, părinții, nepoții, plecați în pribegie pentru o bucată de pâine mai bună, să fie bătuți cu bestialitate pentru simplul fapt că vor să aibă unde se întoarce, când tot exilul ăsta economic se va trermina? Ați votat pentru asta? Dacă da, înseamnă că meritați tot ce vi se întâmplă!

Citește mai mult