Categorized | Social

Creierul din spatele proiectelor europene ale Oradiei, noul şef al ADR Nord-Vest

Fostul şef al Direcției Management Proiecte cu Finanţare Internaţională din Primăria Oradea, Marcel Boloş a câştigat concursul pentru fotoliul de director general al Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest. Acesta îl va înlocui la conducerea instituţiei pe Claudiu Coşier care şi-a dat demisia în luna februarie a acestui an.

Marcel Boloș a susţinut examenul pentru post din postura de angajat al Ministerului Transporturilor, după ce, din luna mai a anului 2012, a fost secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului.

Concursul a constat în două probe, una scrisă şi una orală, Marcel Boloş trecând cu brio de ambele.

„Voi acoda o atenţie mai mare beneficiarilor fondurilor europene pentru că ei sunt elementul cel mai important în absorbţia acestor fonduri.

Perioada 2014-2020 va veni cu oportunităţi noi pentru autoritățile locale, oportunităţi pe care sper să îi ajut să le valorifice.

Preluarea activităților de la Programul Operațional Sectorial – Competitivitate Economică în mediul de afaceri este un alt deziderat al meu”

a explicat Marcel Boloş care a mai spus că vrea să organizeze ADR Nord-Vest în aşa fel încât intituţia „să aibă o structură sensibilă în relația cu beneficiarii”.

Marcel Boloș s-a născut la Huedin, în judeţul Cluj, la 1 aprilie 1968, iar ca şef al Direcției de Management Proiecte cu Finanțare Internațională din cadrul Primăriei Oradea a coordonat cele mai multe dintre proiectele europene ale municipalităţii, multe dintre ele aflate încă în desfăşurare.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4385 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult