Categorized | Social

La Oradea, Raed Arafat a promis o nouă lege a malpraxisului și a fost premiat

Raed Arafat, Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a primit sâmbătă la Oradea premiul „Marta Buteanu” din partea Fundaţiei pentru Sănătate. Cu ocazia evenimentului, Arafat a declarat că legea malpraxisului este în lucru, în două-trei săptămâni urmând să apară o formă pe care ministerul o va propune dezbaterii  publice.

Doctorul a participat la Oradea la conferinţa internaţională „Medicul şi societatea”, organizată de Asociaţia SARTISS şi Colegiul Medicilor Bihor la care au fost prezenți și reprezentanți ai autorităților locale, printre care prefectul Claudiu Pop și primarul Ilie Bolojan.

„Este o comisie numită de ministru, pe care o coordonez personal şi include mai mulţi oameni din mai multe domenii, inclusiv din Colegiul medicilor, avem medici, avocaţi, un colectiv care acum este deja spre forma finală a legii,”

a declarat Raed Arafat.

Secretarul de stat a mai precizat că se discută, desigur, şi cu comisia de supraveghere a asigurărilor şi cu reprezentanţi ai asigurărilor, deoarece legea malpraxisului trebuie să ajungă să rezolve despăgubirea victimei.

„În momentul în care se întâmplă un malpraxis, procesul trebuie să meargă mai departe, ca şi victima să primească despăgubire. Dacă se rezolvă acest lucru şi punem, să zicem, soluţionarea să fie direct cu cei de la asigurări, s-ar putea să rezolvăm foarte multe din nemulţumirile populaţiei în aceste situaţii”

a declarat dr. Arafat care a mai spus că vor mai dura două sau trei săptămâni până ce ministerul va oferi o formă a legii pe care să o pună în dezbatere publică.

Tot sâmbătă, în cadrul conferinței de la Primăria Oradea, medicul a primit premiul „Marta Buteanu” din partea Fundaţiei pentru Sănătate, alături de profesorul universitar Dr. Gheorghe Bumbu şi conferenţiarul universitar dr. Ligia Burtă.

„Dr. Raed Arafat nu s-a format doar ca medic de urgenţă, ci ca acea persoană care doreşte să rezolve o problemă  majoră a omului aflat în cel mai dificil al vieţii, atunci când suferă. Dr. Arafat a înţeles că acest moment trebuie gestionat cu foarte multă atenţie,”

a spus, în laudatio, dr. Hadrian Borcea, şeful UPU din Spitalul Clinic Judeţean.

Premiul „Marta Buteanu” (prima femeie medic din ţară care a obţinut grade universitare în istoria medicinei, înmormântată la Beiuş) a fost instituit în anul 2012 când a fost înmânat eminentului chirurg cardiolog dr. Ioan Pop de Popa, orădean, cel care a efectuat prima operație pe cord deschis din România.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4361 posts on Presa Oradea.


Contact the author

One Response to “La Oradea, Raed Arafat a promis o nouă lege a malpraxisului și a fost premiat”

  1. Oana spune:

    Sper sa sa aprobe aceasta lege. Trebuiesc implementate mai multe legi pentru asa ceva si respecate. Legea cu spaga s-a dat dar nu se respecta atata timp cat nu sunt controale…

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult