Categorized | Social

Îngrijorător. Un virus extrem de periculos a fost identificat în Oradea

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bihor a identificat în ultimele şapte luni 11 cazuri periculoase de gripă, toate fiind trimise spre verificare la Institutul Cantacuzino din Bucureşti. Ultimul dintre acestea, identificat la o femeie de 52 de ani din Oradea, i-a pus însă pe gânduri.

Conform DSP Bihor, din cele 11 cazuri grave de gripă, opt au fost de tip B2, două de tip AH1N1 şi unul de tip AH3N2. Ultima şi cea mai recentă este şi cea mai periculoasă.

„Este vorba despre un caz de gripă de tip AH3N2. Pacienta are 56 de ani, este din Oradea şi este internată la Spitalul Judeţean, la izolare”

a explicat, directorul executiv al DSP Bihor, Daniela Rahotă, într-o conferinţă de presă.

Dacă despre gripa porcină (AH1N1) s-a vorbit des, cu privire la AH3N2 Organizaţia Mondială a Sănătăţii a trimis avertismente tuturor ţărilor din Europa, după ce aceasta a fost detectată şi pe bătrânul continent.

„Gripa are un debut brusc, cu temepratură de peste 39 de grade, dureri puternice de cap, tuse seacă la început şi apoi productivă, crize respiratorii precum şi instalarea unei stări generale de slăbiciune care duce la imposibilitatea desfăşurării activităţilor zilnice”

a explicat, Zoia Bitea, directorul executiv adjunct al DSP Bihor.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4360 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult