Categorized | Social

Amenajarea malului Crișului, pe tronsonul Sinagogă – pod centru, va continua!

Ministrul delegat pentru Ape, Păduri și Piscicultură, Lucia Varga a anunțat că ministerul a alocat 1,5 milioane euro pentru finalizarea amenajării malului Crișului Repede pe tronsonul dintre Sinagogă și podul din centru. Fondurile erau necesare proiectului de consolidare a malului stâng al Crişului, zonă în care se va reabilita Sinagoga Zion şi se va construi o parcare subterană

Declaraţia a fost făcută de Lucia Varga, vineri, 12 aprilie 2013, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută alături de Ilie Bolojan la Primăria Oradea.

Primarul a anunțat că luni, 15 aprilie, la sediul Administrației Domeniului Public va avea loc deschiderea de oferte organizată pentru realizarea parcării subterane din Piața Independenței, urmând ca în cazul în care nu vor exista contestații execuția lucrării propriu-zise să înceapă în decurs de 2 luni.

„Până la finele anului 2014, respectiv începutul anului 2015, ne dorim să finalizăm lucrările de amenajare a malului Crișului Repede, lucrările de construire a parcării și totodată, cele care privesc reabilitarea Sinagogii Zion.

Toate acestea vor reprezenta un important pas în reabilitarea zonei centrale”

a spus primarul Ilie Bolojan.

Proiect comun cu ABA Crişuri

 

Primăria Oradea a semnat anul trecut în luna februarie un protocol de colaborare cu S.C. RCS&RDS S.A. şi cu Administraţia Bazinală „Ape Crişuri”, care avea ca obiect executarea proiectelor privind construcţia unei parcări subterane, pe str. Independenţei şi reabilitarea concomitentă a malului stâng al Crişului Repede, pe sectorul cuprins între pasarela pietonală (aflată în vecinătatea Facultăţii de Medicină şi Farmacie) şi Podul Central.

Conform protocolului, Administraţia Bazinală „Ape Crişuri” a demarat prima etapă a lucrărilor prin asigurarea unei căi de acces spre malul stâng al Crişului Repede, prin intermediul unei rampe executate în parcarea existentă de pe str. Independenţei.

Totodată, Administraţia Bazinală va amenaja malul stâng al Crişului pe tronsoanele: în amonte de podul central şi până la limita spaţiului de parcare existent în str. Independenţei, dar şi în aval de pasarela pietonală (aflată în vecinătatea Facultăţii de Medicină şi Farmacie) – până la limita spaţiului de parcare existent în str. Independenţei.

În urma acestor lucrări, Primăria Oradea va realiza cea de-a doua etapă a lucrărilor, care vor consta în executarea parcării şi în amenajarea malului stâng al Crişului Repede – pe tronsonul limitrof spaţiului de parcare existent în str. Independenţei, în conformitate cu proiectul executat în aval şi amonte de parcare de către ABA Crişuri.

Valoarea estimată a contrucției parcării subterane este de 26 milioane lei (fără TVA), iar suprafaţa ocupată de parking va avea aproape 4.400 mp, cu o capacitate de aproximativ 400 de locuri de parcare.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4336 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult