Categorized | Social

Zece ani de Construcţii şi Arhitectură la Oradea

La 10 ani de la înfinţarea, învăţământului superior în construcţii, cadastru şi arhitectură la Universitatea din Oradea reprezentanţii instituţiei au organizat un simpozion la care au invitat profesori, decani şi prodecani din toată ţara, colegi din Universitate şi primii absolvenţi, astăzi specialişti la diferite firme sau, la rândul lor, profesori.

Mare serbare vineri, 12 aprilie, la Hotelul Ramada din Oradea. Preşedintele Senatului Universităţii din Oradea – Sorin Curilă, preşedintele Senatului Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca – Mihai Iliescu, prorectorii Marcela Prada şi Sorin Şipoş, alături de peste 150 de invitaţi, decani, prodecani de la universităţile de construcţii importante din ţară, profesori, reprezentanţi ai mediului de afaceri, colaboratori ai facultăţii, angajatori şi reprezentanţi ai unor organizaţii profesionale, s-au adunat la simpozionul „10 ani de învăţământ superior în construcţii, cadastru şi arhitectură”.

Prima care le-a vorbit invitaţilor a fost Aurora Carmen Mancia, decanul Facultăţii de Construcţii şi Arhitectură.

„În 993 se înfiinţau la Facultatea de Protecţia Mediului din Oradea specializările Cadastru şi Inginerie Sanitară şi Protecţia mediului. Prima promoţie a avut câte 9 şi 14 absoolvenţi la fiecare specializare.

Apoi s-a înfiinţat „Arhitectura”, iar în anul universitar 2002-2003 am devenit facultatea pe care o cunoaşteţi, cu 400 de studenţi şi 15 cadre titulare. Astăzi, avem 780 de studenţi, 38 de cadre titulare în facultate şi 50 de cadre titulare din universităţile din Oradea, Timişoara, Cluj şi Bucureşti.

Cu această ocazie, ţin să le mulţumesc pentru bunăvoinţa şi sprijinul nemijlocit, cadrelor didactice din centrele de tradiţie, cum sunt cele din Timişoara, Cluj sau Bucureşti care ne-au ajutat să creştem.

La momentul actual avem un bagaj generos de obiective realizate dar şi perspective pe măsură. Avem însă şi o mare responsabilitate în formarea tinerei generaţii, responsabilitate pe care ne-o asumăm”

a spus, printre altele, Aurora Carmen Mancia, care nu a uitat să amintească şi de faptul că pentru programul de Arhitectură, facultatea a depus un nou raport pentru reautorizarea lui.

Invitaţii au făcut la finalul simpozionului un tur al Oradiei, vizitând şi o fabrică de blocuri ceramice.

Sâmbătă, 13 aprilie aceştia au  vizitează peştera Meziad, Moara Roşia şi Muzeul viorilor cu goarnă din Lazuri, în cadrul unei excursii organizate de Facultate.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult