Categorized | Social

Nu au protestat degeaba! CNADR a alocat bani pentru drumul Oradea-Deva

În România, lucrurile care ar trebui făcute de la sine, se petrec doar în urma protestelor, a mediatizării sau a unor gesture extreme. Un exemplu în acest sens îl reprezintă şi „şoseaua panseluţelor”, drumul plin de gropi între Oradea şi Deva pentru a cărui reabilitare s-au găsit bani doar după proteste.

După tam-tam-ul făcut la televizor şi după repetate vizite la Bucureşti pentru susţinerea finanţării DN 76 Oradea – Deva, Consiliul Judeţean Bihor a fost informat că lucrările se reiau în scurt timp.

„Conducerea CNADR ne-a confirmat că lucrările la DN 76 au primit finanţare integrală, constructorii urmând a fi contactaţi cât de curând”

a declarat Cornel Popa, preşedintele CJ Bihor.

Totodată, proiectele pentru centurile Aleşd Sud şi Aleşd Nord vor fi publicate pe SEAP, primind toate aprobările pentru iniţierea licitaţiilor.

Consiliul Judeţean Bihor a trimis, în această săptămână, la Bucureşti, nota de fundamentare privind necesitatea şi oportunitatea investiţiei „Varianta de ocolire Ştei”, adică centura Beiuş – Ştei – Vaşcău, care va avea o lungime de aproximativ 27 de kilometri.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4421 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult