Categorized | Social

Traficanţi de droguri arestaţi de poliţiştii orădeni!

Poliţiştii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) din Oradea au reuşit să destructureze o reţea internaţională de droguri, trei dintre membri fiind prinşi în flagrant în Petroşani, în timp ce încercau să comercializeze 1,2 kilograme de haşiş, în schimbul a 25 de mii de lei. Traficanţii riscă să stea după gratii între 10 şi 20 de ani.

Drogurile au fost aduse în România din Portugalia. Gruparea care se ocupa de comercializarea lor era formată din trei persoane, cu vârste cuprinse între 23 şi 33 de ani, doi din localitatea hunedoareană Uricani (C.S., de 31 de ani şi S.N., de 33 de ani) şi unul din Marghita (D.S., de 23 de ani).

Comercializarea se făcea pe raza judeţelor Bihor şi Hunedoara, respectiv pe relaţia Portugalia – România.

„În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii antidrog orădeni au stabilit că, în cursul lunii ianuarie, D.S. s-a deplasat în Portugalia, de unde a procurat două kilograme de rezină de cannabis (haşiş), pe care a introdus-o ilegal în ţară prin intermediul unui autocar de transport persoane, disimulată în bagaje.

Drogurile au fost predate unui alt membru al grupării, C.S., din Uricani, în vederea comercializării”

se afirmă într-un comunicat al BCCO.

Acţionând sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Oradea, poliţiştii de la BCCO i-au prins în flagrant marţi, 16 aprilie, în Petroşani, pe cei trei membri ai reţelei în timp ce încercau să comercializeze 1,2 kilograme de rezină de cannabis (haşiş), în schimbul sumei de 25 de mii de lei.

„Cei trei suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore de către procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Oradea, iar instanţa de judecată a emis pe numele a doi dintre ei, C.S. şi D.S., mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile, iar faţă de S.N. s-a dispus măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu pentru 30 de zile”

se mai precizează în comunicatul BCCO.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei trei suspecţi riscă să stea după gratii între 10 şi 20 de ani.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4410 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult