Categorized | Social

Lăsaţi cariile să lucreze în linişte până în 2014! Guvernul nu are bani pentru dinţii săracilor!

După ce li s-au tăiat din pix şi peste noapte fondurile pe care le primeau de la CAS pentru tratarea persoanelor cu probleme sociale grave, medicii dentişti s-au resemnat. Nu ameninţă cu ieşirea în stradă dar spun că  cei care vor avea mai mult de suferit vor fi bătrânii şi copiii.

Deşi nu pronunţă explicit acest cuvând dentişti din Bihor văd măsura luată de Ministerul Sănătăţii drept „furt” din propriile buzunare.

„Sunt foarte mulţi medici care au plătit conştiincioşi cele 10 mii de lei la începutul anului pentru contractul cu Casa de Asigurări şi care acum nu mai au niciun contract.

CAS-ul nu a spus nimănui să nu mai achite această taxă pentru că ministerul va tăia fondurile. A încasat doar banii iar acum nu se pune problema restituirii lor”

a explicat Dan Bonta, vicepreşedintele Colegiului Medicilor Dentişti (CMD) din Bihor.

Cei mai afectaţi de această măsură nu vor fi însă medicii ci persoanele cele mai defavorizate.

„Nu doar că nu ar fi trebuit tăiaţi aceşti bani ci ar fi fost nevoie de o suplimentare. 98 % din populaţia României suferă de probleme dentare, avem oameni care nu au fost niciodată la dentist.

Vorbim aici de copii şi bătrâni, persoane cu venituri modeste, care vor avea de suferit. Pentru cei mai mulţi dintre medici problema nu este atât de mare.

Pentru noi este indiferent dacă banii îi luăm de la CAS sau din buzunarul clienţilor, dar pentru acele persoane nu este tot una dacă plătesc acele servicii sau nu”

a spus Liana Bălaş, vicepreşedintele CMD Bihor, care a mai adăugat, cu privire la scrisoarea trimisă Guvernului şi Ministerului Sănătăţii de structura naţională a Colegiului Medicilor: „ce putem face mai mult? Nu putem ieşi cu bâta în stradă pentru că oricum nu se rezolvă mai mult”.

La şpăgarii care dădeau reţete false sund găurile din sistem!

 

În plus, conform preşedintelui CMD Bihor, Alin Şandru, motivaţia pe care Ministerul Sănătăţii şi-a întemeiat tăierea fondurilor pentru dentişti, nu stă în picioare.

„Ministrul spunea că acei bani vor merge la fondul pentru citostatice. Dar acestea sunt prevăzute în programele de sănătate ale Ministerului nu în bugetul CAS-ului.

Dacă ar dori cu adevărat să oprească hemoragia de fonduri ar trebui să remedieze problemele care sunt la minister, cum sunt ultimele arestări în cazul medicilor care dădeau reţete false, sau să facă controale corecte acolo unde trebuie, nu să taie banii unor bătrâni şi copii cu probleme sociale grave”

a spus Alin Şandru.

Ministerul Sănătăţii, a stabilit la începutul lunii aprilie reducerea fondurilor pentru asistenţa medicală stomatologică în 2013.

Reprezentanţii Colegiului Medicilor Dentişti din România s-au întâlnit pe 10 aprilie într-o şedinţă specială şi au ales să trimită o scrisoare de protest Ministerului Sănătăţii şi premierului Victor Ponta, cu privire la tăierea banilor pentru asistenţa medicală stomatologică gratuită a pacienţilor.

Răspunsul dat de reprezentanţii ministerului a venit abia săptămâna trecută şi a fost unul cinic: „dacă nu vor fi găsiţi banii necesari, demersul va fi amânat pentru 2014”.

Cu alte cuvinte, copiii şi bătrânii săraci să îşi „oblojească” singuri cariile până anul viitor.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4349 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult