Categorized | Sport

O gură de aer. FC Bihor – CSM Râmnicu Vâlcea 1-0

Încurajată de cele opt etape rămase de disputat din Liga a II-a, echipa fanion a județului Bihor continuă să spere la promovare, în ciuda distanței de șase puncte față de ocupanta locului doi. Meciul de pe stadionul „Iuliu Bodola” a fost unul echilibrat, revelația returului, cum a fost numită echipa din Vâlcea, având câteva șanse importante de a marca. Cu toate acestea, bihorenii au arătat ca o echipă solidă, una care ar putea ataca, măcar sezonul viitor, promovarea.

Prima fază importantă a meciului a avut loc în minutul 20 când portarul Pascal a respins în faţă o centrare din stânga a lui Vasilache, Vădrariu a recuperat şi a tras peste vinclul din dreapta. După două ocazii însemnate ale oaspeților, în minutul 29, Vasilache scapă în flancul dreapt, centrează în faţa porţii, dar doi bihoreni trec prin spatele balonului fără a-l împinge în poartă.

Ultima ocazie importantă a primei reprize se petrece în minutul 44 când Bud ajunge înaintea portarului oaspeților la minge şi trimite lobat peste Pascal de la 16 metri. Mingea trece însă pe lângă bară.

Repriza secundă începe cu o schimbare, M. Popa intrând în locul lui Selagea. Imediat după lovitura de începere, Bud centrează din dreapta, mingea este deviată de un vâlcean şi ajunge la colţul lung, acolo unde Mărkuş ratează din 4 metri.

Golul câștigător vine opt minute mai târziu, când la o lovitură libere, în grămada de jucători, Nkongue atinge cu mâna mingea în propriul careu. Vede cartonaşul galben și se acordă lovitură de pedeapsă. Bud marchează cu noroc în minutul 55, după ce mingea a fost deviată de portarul oaspeților.

Meciul se joacă apoi pe contre, cu un Nkongue dezlănțuit și hotărât să-și recupereze eroarea de la penalti. În minutul 69 Neagoe pasează pe culoar, fundașii bihoreni se încrucă reciproc, iar Nkongue trage de la 14 metri, la câțiva centimetri de bara din stânga. În minutul același 76 Nkongue trage din stânga, Popescu respinge în faţă, Vasile urmăreşte, însă Vădrariu îi ia faţa şi degajează în corner.

Cu nouă minute înainte de final, Bic îi ia locul lui Mărkuș. În minutul 85 vâlcenii rămân cu un om în minus, Neagoe, luând al doilea cartonaș pentru proteste. După înlocuirea lui Sorian cu O. Popa, pe fondul acaturilor furibunde ale oaspeților, bihorenii scapă pe contraatac, iar Stoica respinge de pe linie şutul lui Bud.

Cu această victorie, FC Bihor se apropie la șase puncte de ocupanta locului doi, ACS Poli Timişoara, cea din urmă aflată la rândul ei la două puncte de liderul Corona Brașov.

FC Bihor: Popescu – Tânc, Fl. Lazăr, Ţoca (cpt.), Vădrariu – Fl. Pop, Selagea, Sorian, Vasilache – Bud, Mărkuş
Rezerve: Pogacsis – Bic, Coroian, Petrache, M. Popa, Ov. Popa, Şulea
Antrenor: Marian Pană

CSM Râmnicu Vâlcea: Pascal – Plecanciuc, Apostol, Tomozei, Lungu – A. Neagoe, Fl. Pârvu (cpt.), Nkongue, Szabo – Surugiu, Ad. Stoica
Rezerve: Tufişi – Potopea, Vătăjelu, Gogoşoiu, O. Vasile, Cruceru, Nicolae
Antrenor: Alexandru Pelici.

Celaltă echipă din Bihor, Luceafărul Felix, a fost învinsă cu 2-0 la UTA Arad și se află pe locul 11, cu 18 puncte.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4373 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult