Categorized | Social

Relaxare şi agrement pe malul pârâului Peţa. Deocamdată se lucrează intens!

Primăria Oradea a început lucrările de amenajare a unui nou parc în suprafață de aproximativ un hectar, parc care se întinde între drumul militar și Pârâul Peța. Totodată, municipalitatea a amenajat 111 locuri de parcare şi a amenajat o pist de biciclete între strada Armatei Române și strada Traian Blajovici (fostă Abatorului).

Amenajarea zonei de lângă Pârâul Peţa este gândită ca un spațiu de relaxare atât pentru elevii de la Colegiul Partenie Cosma, cât și pentru studenții care frecventează în mod obișnuit această zonă.

Decizia amenajării parcului a fost determinată și de faptul că zona Universității este frecventată de foarte mulți tineri, care nu au la dispoziție un spațiu de relaxare și agrement.

Momentan, aici s-a adus pâmânt, după care se va trece la nivelarea lui și însămânțarea cu gazon. După terminarea lucrărilor de însămânțare vor fi montate bănci de odihnă și coșuri de gunoi. În toamnă urmează să fe plantați arbori și arbuști.

Piste pentru biciclişti

 

De asemenea, Primăria  a amenajat în această zonă 111 locuri de parcare. Lucrările au inclus și realizarea canalizării pluviale pentru preluarea apelor meteorice cu descărcare în pârâul Peța.

Între str. Armatei Române și str. Traian Blajovici (fostă Abatorului), pe malul drept al Pârâului Peța, Primăria Oradea a amenajat o pistă pentru bicicliști în lungime 750 m și lățime de 2,5 m.

Săptămâna aceasta Primăria a început lucrările la pista de biciclete și în zona Cantemir, iar o dată cu finalizarea lucrărilor la pista de biciclete, aceasta va  lega zona Cantemir de zona Universității – str. Traian Blajovici.

Unul din obiectivele Primăriei Oradea pentru perioada următoare este extinderea pistelor de biciclete din municipiu, astfel încât până anul viitor să devină operațională pista de biciclete Berettyoujfolu – Oradea, cât și pista spre zona Băile 1 Mai.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4348 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult