Categorized | Social

Relaxare şi agrement pe malul pârâului Peţa. Deocamdată se lucrează intens!

Primăria Oradea a început lucrările de amenajare a unui nou parc în suprafață de aproximativ un hectar, parc care se întinde între drumul militar și Pârâul Peța. Totodată, municipalitatea a amenajat 111 locuri de parcare şi a amenajat o pist de biciclete între strada Armatei Române și strada Traian Blajovici (fostă Abatorului).

Amenajarea zonei de lângă Pârâul Peţa este gândită ca un spațiu de relaxare atât pentru elevii de la Colegiul Partenie Cosma, cât și pentru studenții care frecventează în mod obișnuit această zonă.

Decizia amenajării parcului a fost determinată și de faptul că zona Universității este frecventată de foarte mulți tineri, care nu au la dispoziție un spațiu de relaxare și agrement.

Momentan, aici s-a adus pâmânt, după care se va trece la nivelarea lui și însămânțarea cu gazon. După terminarea lucrărilor de însămânțare vor fi montate bănci de odihnă și coșuri de gunoi. În toamnă urmează să fe plantați arbori și arbuști.

Piste pentru biciclişti

 

De asemenea, Primăria  a amenajat în această zonă 111 locuri de parcare. Lucrările au inclus și realizarea canalizării pluviale pentru preluarea apelor meteorice cu descărcare în pârâul Peța.

Între str. Armatei Române și str. Traian Blajovici (fostă Abatorului), pe malul drept al Pârâului Peța, Primăria Oradea a amenajat o pistă pentru bicicliști în lungime 750 m și lățime de 2,5 m.

Săptămâna aceasta Primăria a început lucrările la pista de biciclete și în zona Cantemir, iar o dată cu finalizarea lucrărilor la pista de biciclete, aceasta va  lega zona Cantemir de zona Universității – str. Traian Blajovici.

Unul din obiectivele Primăriei Oradea pentru perioada următoare este extinderea pistelor de biciclete din municipiu, astfel încât până anul viitor să devină operațională pista de biciclete Berettyoujfolu – Oradea, cât și pista spre zona Băile 1 Mai.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4422 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult