Categorized | Social

Simpozion la Felix. Mai bine asigurare de sănătate decât şpagă la doctor!

Brokerii şi asiguratorii de sănătate s-au întâlnit marţi, 23 aprilie la Hotelul President în Băile Felix pentru a discuta despre ultimele oferte din domeniul asigurărilor de sănătate, a învăţa cum să convingă clenţii şi a discuta cu furnizorii locali de servicii medicale.

Pornind de la realitatea că în România statul susţine că sănătatea este gratuită dar în spitalele românii sunt „jupuiţi” de bani, asiguratorii şi brokerii consideră că ar fi mai bine ca oamenii să plătească transparent nişte servicii pe care să le poată folosi atunci când au nevoie.

Să înlocuiască mita dată medicului cu o asigurare de sănătate plătită lunar sau anual, cum se practică în ţările din Occident.

„Trăim momente importante pentru piaţa asigurărilor de sănătate din România. Vor trebui făcute modificări în sistem pentru că banii la buget sunt puţini iar spitalel de stat nu ies din abordarea clasică a problemelor.

În acest context, implicarea aigurărilor private poate duce la o îmbunătăţire considerabilă a standardelor calitative pe care le primeşte pacientul.

Introducerea coplăţii, spre exemplu, a fost un lucru bun pentru că îl obişnuieşte pe om cu ideea că trebuie să plătească din buzunarul lui actul medical şi că tot acest demers este unul transparent şi cinstit, chiar dacă vorbim de o sumă simbolică”

a spus, Bogdan Andriescu, preşedintele Uniunii Naţionale a Societăţilor de Intermediere şi Consultanţă în Asigurări din România.

34 de companii de brokeraj şi 9 reprezentanţi ai asiguratorilor

 

În cadrul evenimentului, firmele de asigurări şi-au prezentat ofertele iar brokerii au putut să pună întrebări cu privire la noutăţile pe care acestea le aduc.

„Este primul eveniment de o asemenea anvergură care se desfăşoară la Oradea. Avem 34 de companii de brokeraj şi 9 reprezentanţi ai asiguratorilor. Prin acest simpozion ne-am propus să punem faţă în faţă asiguratorii şi companiile de brokeraj pentru a oferi maximum clienţilor.

Deşi statul susţine că oferă gratuit serviciile de sănătat, 2,7% dintre români preferă să meargă la instituţiile private pentru a beneficia de calitate. Revine datoria noastră să modificăm aceste procente şi o putem face explicându-le cât mai bine oamenilor care sunt avantajele şi care este diferenţa.

Plaja de asigurări este una mare, având asigurări şi la 12 lei pe lună şi la 300 de lei, în funcţie de ce doreşte clientul.

Din păcate suntem în urmă la acest capitol, comparativ cu ţările din Occident pentru că nu avem o lege clară în ceea ce priveşte asigurările. Sperăm doar ca noua Lege a Sănătăţii să schimbe aceste realităţi”

a explicat  Cerasela Nergheş – general manager la ASTOP Broker şi moderatorul simpozionului.

După discuţiile din cadrul evenimentului, brokerii şi asiguratorii au făcut un tur al staţiunii Băile Felix, Băile 1 Mai şi al Oradiei.

La simpozion au participat 70 de persoane din Bucureşti şi vestul ţării, printre ei aflându-se şi reprezentanţi ai autorităţilor locale.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4259 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Mai crezi și acum că votul tău nu contează?

Acum, când niște „oameni în alb” au venit la tine în curte și ți-au omorât porcul promițându-ți bani la sfântu’ așteaptă, când ai văzut cu ochii tăi, oameni nevinovați, loviți cu bestialitate și gazați de jandarmi aflați în subordinea oamenilor din PSD, acum, mai crezi că votul tău nu contează?
Cum s-a ajuns la asta, cu un guvern care a mărit salarii și pensii (este drept, înghițite într-o bună parte de creșterea prețurilor, de mărirea ratelor la bancă) care are o creștere economică istorică, etc? Să fi ajuns românii la un nivel la care nu mai pot fi cumpărați atât de simplu și nu acceptă marea mită națională. „Vă dăm niște bani în plus, dar lăsați-ne și pe noi să ne scoatem hoții din pușcării, să furăm în continuare”. Toate astea s-ar mai fi întâmplat dacă ați fi ieșit la vot? Iar cei care ați votat PSD, ați votat pentru ca vouă sau celorlalți, oameni simpli și cinstiți, să li se ia porcul din curte sau copiii, părinții, nepoții, plecați în pribegie pentru o bucată de pâine mai bună, să fie bătuți cu bestialitate pentru simplul fapt că vor să aibă unde se întoarce, când tot exilul ăsta economic se va trermina? Ați votat pentru asta? Dacă da, înseamnă că meritați tot ce vi se întâmplă!

Citește mai mult