Categorized | Cultură

Revistele Universităţii din Oradea, expuse în holul Bibliotecii

Pornind de la ideea că revistele unei universităţi sunt instrumentele cele mai importante pentru a aduce la cunoştinţa comunităţii academice cele mai noi rezultate ale studiilor şi cercetărilor, Universitatea din Oradea a organizat miercuri, 24.04.2013, de la ora 12.00, o expoziţie a celor 45 de reviste ale instituţiei.

La eveniment au participat în jur de 50 de studenţi, profesori şi redactori, printre care rectorul Constantin Bungău şi prorectorii Sorin Şipoş, Simona Trip şi Marcela Prada.

„Scopul acestui eveniment este unul triplu. În primul rând dorim să omagiem ce s-a făcut în această instituţie în ceea ce priveşte publicaţiile ştiinţifice, din 1963 şi până astăzi.

Dorim apoi să evidenţiem publicaţiile de valoare ale Universităţii şi să vedem ce putem face ca cele care se află în topuri să rămână acolo iar celelalte să fie îmbunătăţite astfel încât să ajungă în acele topuri”

a spus Constantin Bungău, care a fost completat de prorectorul Sorin Şipoş:

„Aşa cum bine ştiţi avem 45 de reviste dintre care 29 sunt prezente în cel puţin două baze de date internaţionale.

Ele sunt instrumentele cele mai importante prin intermediul cărora se aduc la cunoştinţa comunităţii academice rezultatele studiilor şi cercetărilor noastre. Tocmai de aceea, ele sunt foarte importante din perspectivă istorică şi actuală”.

Prorectorul Simona Trip a vorbit despre cele patru reviste studenţeşti care există la această oră în Universitate:

„Pe lângă cele patru reviste pe care le avem, Buletinul cercului de ideologie politica, Oradent Student, Anamnezis şi Principii, dorim să reînviem una din publicaţiile vechi ale universităţii, revista Gaudeamus”.

Pentru contribuţia adusă la activitatea ştiinţifică şi editorială a universităţii au fost premiaţi profesorul Sever Dumitraşcu, care a înfiinţat nu mai puţin de şapte reviste ştiinţifice, fiind şi cele mai bine cotate la nivel internaţional (în general axate pe studii de arheologie) şi Istvan Sas despre care Sorin Şipoş a spus că „a internaţionalizat cercetarea de la Oradea traducând cele mai importante lucrări ştiinţifice în limbi de circulaţie internaţională”.

Cele 45 de reviste vor putea fi admirate în holul Bibliotecii Universităţii din Oradea, timp de două săptămâni.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4383 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult