Categorized | Cultură

Revistele Universităţii din Oradea, expuse în holul Bibliotecii

Pornind de la ideea că revistele unei universităţi sunt instrumentele cele mai importante pentru a aduce la cunoştinţa comunităţii academice cele mai noi rezultate ale studiilor şi cercetărilor, Universitatea din Oradea a organizat miercuri, 24.04.2013, de la ora 12.00, o expoziţie a celor 45 de reviste ale instituţiei.

La eveniment au participat în jur de 50 de studenţi, profesori şi redactori, printre care rectorul Constantin Bungău şi prorectorii Sorin Şipoş, Simona Trip şi Marcela Prada.

„Scopul acestui eveniment este unul triplu. În primul rând dorim să omagiem ce s-a făcut în această instituţie în ceea ce priveşte publicaţiile ştiinţifice, din 1963 şi până astăzi.

Dorim apoi să evidenţiem publicaţiile de valoare ale Universităţii şi să vedem ce putem face ca cele care se află în topuri să rămână acolo iar celelalte să fie îmbunătăţite astfel încât să ajungă în acele topuri”

a spus Constantin Bungău, care a fost completat de prorectorul Sorin Şipoş:

„Aşa cum bine ştiţi avem 45 de reviste dintre care 29 sunt prezente în cel puţin două baze de date internaţionale.

Ele sunt instrumentele cele mai importante prin intermediul cărora se aduc la cunoştinţa comunităţii academice rezultatele studiilor şi cercetărilor noastre. Tocmai de aceea, ele sunt foarte importante din perspectivă istorică şi actuală”.

Prorectorul Simona Trip a vorbit despre cele patru reviste studenţeşti care există la această oră în Universitate:

„Pe lângă cele patru reviste pe care le avem, Buletinul cercului de ideologie politica, Oradent Student, Anamnezis şi Principii, dorim să reînviem una din publicaţiile vechi ale universităţii, revista Gaudeamus”.

Pentru contribuţia adusă la activitatea ştiinţifică şi editorială a universităţii au fost premiaţi profesorul Sever Dumitraşcu, care a înfiinţat nu mai puţin de şapte reviste ştiinţifice, fiind şi cele mai bine cotate la nivel internaţional (în general axate pe studii de arheologie) şi Istvan Sas despre care Sorin Şipoş a spus că „a internaţionalizat cercetarea de la Oradea traducând cele mai importante lucrări ştiinţifice în limbi de circulaţie internaţională”.

Cele 45 de reviste vor putea fi admirate în holul Bibliotecii Universităţii din Oradea, timp de două săptămâni.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult