Categorized | Educatie

De 1 Mai, orădenii sunt invitați la distracție în Parcul Bălcescu

Iubitorii de folclor vor avea parte de distracție pe cinste de 1 Mai. Aceștia sunt invitați în Parcul Nicolae Bălcescu unde îi vor aștepta Nicu Novac și cei mai buni cântăreți locali de muzică populară acompaniați de Ansamblul folcloric ,,Bihorul”.

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Bihor, în colaborare cu Primaria Municipiului Oradea și Murray Press Oradea îi invită pe otrădeni miercuri, 1 Mai 2013, de la orele 16.00, să petreacă împreună cu familia și prietenii de 1 Mai, în Parcul Nicolae Bălcescu din Oradea.

„În tradiția preocupărilor Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor, nu putea trece neobservată o oportunitate de a promova valorile cântecului românesc într-o perioadă de sărbătoare în care instituțiile publice se manifestă mai puțin.

Dorim ca prin acest eveniment să oferim orădenilor o alternativă de petrecere a timpului liber, într-un ambient muzical de excepție”

susține Adrian Dume, noul director al CJCPCT Bihor.

Orădenii îi vor putea asculta și urmări pe Cristina Nistor, Cătălin Bulgaru, Andreea Petcu, Rareş Ivanov, Romina Suciu (coordonați de profesoara Ana Maria Gal), Anca Pavel, Violeta Gherman, Adriana Știube, Monica Blaga, Ovidiu Piscoi, Ioana Urs, Roxana Ilisie, Răzvan Dobai, Gabriel Bala, Parkour Free Running Oradea, Meda Music, Ansamblul folcloric ,,Bihorul” (coordonat de maestrul coregraf Ioan Silaghi) și invitatul special al evenimentului Nicu Novac.

Prezentarea evenimentului va fi asigurată de către Ioana Mădălina Ștefănică. Accesul va fi liber.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4191 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

advert

Jurnal de pe frontul neputinței

Indivizi lunecoși, cu cefe late, la costume, aleși pentru a-i reprezenta pe cei mulți și a duce cetatea spre bunăstare, sunt preocupați doar de propriul lor bine, caută modalități pentru a fura fără să fie prinși, iar dacă sunt prinși, să scape cât mai ieftin. Toate acestea în timp ce marea masă de manevră este ținută din bici, cât mai needucată cu putință pentru a nu cere socoteală, a nu se revolta, a nu deschide ochii.
Avari și inculți, incapabili să lege două vorbe, mint prostimea că România este o mașină de lux când, de fapt, e un hârb gata-gata să se dezmembreze la cea mai mică curbă. Cum să ai creștere economică de peste 5%, cea mai mare inflație din UE și să te împrumuți ca pe timpul crizei economice?
Ziua de mâine a celor, din ce în ce mai puțini, care țin în spate tot scheletul hidos al hienei numită stat, este amanetată de bișnițarii de moravuri ușoare puși în fruntea țării. Naționalizarea pensiilor private înseamnă de fapt confiscarea unui viitor ceva mai bun. Distrugerea și otrăvirea prezentului nu este suficientă, trebuie eradicată și șansa unui viitor mai bun.
Grupuri de oameni needucați dar cu influență, cu idei demne de evul mediu, vor să impună tuturor, ceea ce ei cred că este normalitate. Preocupați nu de rata mare de șomaj, de situația economică dezastruoasă, de mortalitatea infantilă, nu de familiile care au probleme sau de cauzele care îi fac pe tineri să nu mai întemieze familii, nu de copilele care devin mame în clasele primare, nu de copiii morți din fașă pentru că nu au fost vaccinați, ci de cine cu cine împarte cearceaful.
Rezultatul? Plecăm și nici nu mai vrem să știm unde e țara asta pe hartă. România este a doua țară, după Siria, ca număr de emigranți în Europa. Iar la noi nu este război.

Citește mai mult