Categorized | Educatie

De 1 Mai, orădenii sunt invitați la distracție în Parcul Bălcescu

Iubitorii de folclor vor avea parte de distracție pe cinste de 1 Mai. Aceștia sunt invitați în Parcul Nicolae Bălcescu unde îi vor aștepta Nicu Novac și cei mai buni cântăreți locali de muzică populară acompaniați de Ansamblul folcloric ,,Bihorul”.

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Bihor, în colaborare cu Primaria Municipiului Oradea și Murray Press Oradea îi invită pe otrădeni miercuri, 1 Mai 2013, de la orele 16.00, să petreacă împreună cu familia și prietenii de 1 Mai, în Parcul Nicolae Bălcescu din Oradea.

„În tradiția preocupărilor Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor, nu putea trece neobservată o oportunitate de a promova valorile cântecului românesc într-o perioadă de sărbătoare în care instituțiile publice se manifestă mai puțin.

Dorim ca prin acest eveniment să oferim orădenilor o alternativă de petrecere a timpului liber, într-un ambient muzical de excepție”

susține Adrian Dume, noul director al CJCPCT Bihor.

Orădenii îi vor putea asculta și urmări pe Cristina Nistor, Cătălin Bulgaru, Andreea Petcu, Rareş Ivanov, Romina Suciu (coordonați de profesoara Ana Maria Gal), Anca Pavel, Violeta Gherman, Adriana Știube, Monica Blaga, Ovidiu Piscoi, Ioana Urs, Roxana Ilisie, Răzvan Dobai, Gabriel Bala, Parkour Free Running Oradea, Meda Music, Ansamblul folcloric ,,Bihorul” (coordonat de maestrul coregraf Ioan Silaghi) și invitatul special al evenimentului Nicu Novac.

Prezentarea evenimentului va fi asigurată de către Ioana Mădălina Ștefănică. Accesul va fi liber.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4156 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

advert

Definiția incompetenței: săracii Europei, cu cea mai mare creștere economică din UE!

Avem o creștere a PIB-ului cu 8%. Economia duduie chiar dacă unii spun că, bazată pe consum, creșterea nu este sustenabilă. Cu toate acestea citesc că, în 2017 nu s-a dat în folosință niciun kilometru de autostradă, că am avut cel mai mic buget de investiții din ultimii ani, că organizațiile patronale sunt nemulțumite, că sinducatele vor continua să scoată oameni în stradă, că benzina s-a scumpit de 4 ori și încă mai crește, alimentele s-au scumpit și ele, ROBOR-ul a ajuns la cifre istorice, Euro este de nerecunoscut, utilitățile se vor scumpi în continuare, primăriilor li se confiscă peste noapte banii de investiții. Cum se poate să ai o asemenea creștere economică și țara să se prăbușească în mod vizibil, lucru confirmat și de statisticile (creșterea inflației sau a deficitului bugetar) și ingrijorările europene? Așa cum scria, pe 13 noiembrie, Oxford Analytica nu există decât o singură explicație: incompetența. Rezolvarea? Exact cum au făcut comuniștii, guvernanții au inventat un inamic imaginar: statul paralel. El este de vină pentru toate. Pentru că cei care fură sunt anchetați și băgați în pușcării, pentru prețul oului, pentru scumpirea benzinei, pentru oamenii care ies în stradă, pentru creșterea Euro, ROBOR și, probabil, și pentru confiscarea peste noapte a banilor din vistieriile primăriilor din toată țara. Trebuie să ai probleme serioase în a face diferența între realitate și povești ca să crezi că toate aceste entități diferite (naționale și internaționale, de stat și private, cu domenii atât de variate) au o singură treabă: să zădărnicească „râul de lapte cu maluri de mămăligă” al guvernului. Că tanti din colț, de la ABC, care dă mai scump oul ca luna trecută, este pe o mână cu Isărescu care „a mărit” Euro și ROBOR și că benzinarul din cartier se trage de bretele cu liderul sindicatului magistraților care scoate oamenii la proteste.

Citește mai mult