Categorized | Social

Noi debutanți în ale fotografiei la Fotoclubul Nufărul

În luna martie a acestui an a fost lansat un nou curs de tehnică şi artă fotografică pentru începători, condus de artistul fotograf Ştefan Tóth, preşedintele Clubului Fotografic „Nufărul” Oradea. Festivitatea de închidere va avea loc marţi, 30 aprilie la Palatul „Vulturul Negru” din Oradea, cu o expoziție a debutanților.

În ciuda faptului că la curs s-au înscris doar  6 cursanţi, lectorul cursului a predat toate temele din programul cursului. După istoria fotografiei cursanţii si-au însuşit problemele legate de aparatul de fotografiat analog şi digital, respectiv anexele acestuia. Cu mare interes au fost urmărite expunerile despre genurile artei fotografice şi cele legate de compoziţia imaginii.

Temele legate de procedeele negative şi pozitive, alb-negru şi color, respectiv ale diapozitivelor color. Deplasarea de creaţie în centrul istoric al municipiului Oradea a fost eveniment mult aşteptat de cursanţi.

Cu ocazia deplasării de creaţie aceștia au descoperit motivaţii artistice, pentru a realiza imagini inedite.

Festivitatea de închidere a cursului, una la care sunt invitați toți cei interesați, va avea loc marţi, 30 aprilie 2013, la ora 17:00 în sala „Studio” a Clubului Fotografic „Nufărul” din Oradea, din cadrul Palatului „Vulturul Negru” din Oradea.

În cadrul ei vor fi înmânate diplomele de absolvire şi va fi vernisată expoziţia de fotografii inititulată „Debut” cu 66 de fotografii monocrome şi color realizate de absolvenţii: László Csatári, Silviu-Nicolae Popovici (din Beiuş), Radu Cătălin Hulea, Marius-Anton Muscaş, Cosmin Vasile Rusu şi Dr. Cristian-Gelu Vrabie.

Expoziţia absolvenţilor va rămâne la dispoziţia publicului vizitator până la data de 25 mai 2013. Intenţiile de vizionare se pot anunţa la telefonul 0741.212.111 sau 0770.103.510. Lucările expuse pot fi vizionate şi pe site-ul www.eurofotoart.com la rubrica: cursuri.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4388 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult