Categorized | Social

Pentru a-i scăpa pe orădeni de înţepăturile ţânţarilor, Primăria dă startul la dezinsecţie din 9 mai

Întrucât în ultima perioadă pe raza municipiului Oradea s-au înmulțit țânțarii, Primăria Oradea va devansa prima etapă a dezinsecției care trebuia să aibă loc la sfârșitul lunii mai. Conform reprezentanţilor municipalităţii, dezinsecţia va demara din 9 mai.

Dezinsecția va fi realizată de firma SC Romprest, singurul operator licențiat din Oradea, cu care s-a încheiat contract în ianuarie pentru deratizare, dezinsecție, dezinfecție și tratamente fito-sanitare (pentru combaterea larvei miniere). Până în prezent firma a realizat deratizarea (etapa de primăvară) și tratamentele contra larvei miniere la castan, urmând ca în această săptămână să înceapă prima etapă a dezinsecției.

Dezinsecția se va realiza în patru etape, respectiv în luna mai, iunie, iulie și august, durata unei etape fiind de șapte zile.

Aceasta se va realiza în tot orașul, dar va începe pe zonele adiacente cursurilor de apă (Crișul Repede, Peța) și în parcuri, unde numărul țânțarilor este mai mare, continuând apoi și în zonele de locuit.

Cele patru echipe care vor efectua dezinsecția vor lucra noaptea, în intervalul orar 22.00-06.00 și vor avea şi două utilaje cu tunuri pentru țânțari.

Valoarea contractului cu S.C Romprest pentru deratizare, dezinsecție, dezinfecție și tratamente fito-sanitare pe patru ani este de 1,35 milioane lei.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult