Categorized | Cultură

Ziua Europei va fi sărbătorită la Oradea cu o expoziţie foto de anvergură

A devenit deja o tradiţie ca Ziua Europei, să fie sărbătorit în mod inedit, în Galeria „Euro Foto Art” din Oradea prin vernisarea Saloanelor Internaţionale „Eurofotoart”. Aşa se va întâmpla şi în acest an, mai precis în data de 09 mai 2013, de la ora 13:00, când va avea loc vernisajul şi înmânarea premiilor ediţiei a V-a a Salonului Internaţional „Eurofotoart” 2013.

Pentru această ediţie organizatorii au primit 1.285 de lucrări din 25 de ţări europene şi 4 ţări asiatice. Juriul international a acceptat pentru salonul international 145 de lucrări, din care vor fi expuse 101 de fotografii alb-negru şi color.

Printre expozanţi se regăsesc şi lucrările unor artişti fotografi din cadrul Clubului Fotografic „Nufărul” din Oradea: Constantin Dancoglu, Gheorghe Petrila, Ovi D. Pop, Valentina Stan, Gheorghe Talpoş  şi Vasile Vénig, precum şi a aunor artişti fotografi din judeţul Bihor ca: Réka Kovács, Gabriel Bistriceanu şi Sándor Barcsa.

Printre laureaţi se numără şi doi artişti fotografi orădeni, respectiv Valentina Stan, care a obşinut medalia de bronz al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România (AAFR) pentru lucrarea „Ferestre” şi Gabriel Bistriceanu, care a obţinut menţiunea de onoare a AAFR pentru fotografia color intitulată „Miros de primăvară”.

Vernisajul Salonului internaţional va avea loc joi, 09 mai 2013, la ora 11:00. Lucrările vor fi prezentate publicului de dr. Ramona Novicov, iar expoziţia va fi deschis oficial de artistul fotograf Ştefan Tóth, directorul Festivalului.

Momentele muzicale vor fi asigurate de Formaţia Camerală de Clarinet „Stadler” din Oradea, condus de artistul István Székely.

Asociaţia care a făcut istorie

 

Noua expoziţie organizată de Asociaţia Euro Foto Art şi Clubul Fotografic “Nufărul” din Oradea, va rămâne la dispoziţia publicului  orădean până la data de 29 mai 2013, în zilele de lucru între orele 08:00 – 19:00.

Prima ediţie a unicului salon Internaţional de acest profil din lume, a fost organizat din initiativa artistului fotograf Ştefan Tóth, de Clubul Fotografic „Nufărul” (prin Societatea de Comerţ Stephany) în parteneriat cu  Primăria Municipiului Oradea, sub patronajul Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică (FIAP) în anul 1995 şi vernisat de Ziua Europei în fosta Galeria Foto Art, din spatele Teatrului.

Deoarece Salonul a fost finalizat cu mari pierderi şi în lipsa unor susţinători, s-a renunţat la organizarea ediţiilor viitoare. În anul 2011 Asociaţia „Euro Foto Art” Oradea s-a angajat la reorganizarea ediţiilor următoare ale saloanelor.

Din anul 2012 Saloanele international sunt organizate de Asociaţia „Euro Foto Art” Oradea în parteneriat cu Reprezentanţa Comisiei Europene în România şi cu Biroul de Informare al Parlamentului European în România.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4424 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult