Categorized | Social

Baloane cu mesaje pentru Europa, lansate la Oradea

Pentru a-şi sublinia apartenenţa la Europa, elevii de la Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” au lansat mai multe baloane colorate, inscripţionate cu mesaje, la Statuia lui Mihai Viteazul din centul Oradiei, şi au organizat o expoziţie cu preparate culinare şi obiecte din ţările Uniunii.

Elevii au lasnat miercuri, 8 mai 2013, mai multe baloane cu heliu cu mesaje despre viitorul şi ataşementul României faţă de Uniunea Europeană.

„Este prima dată când facem această activitate şi am făcut baloanele în aşa fel încât să arătăm puritatea Uniunii Europene.

Pe spatele steagurilor care au fost prinse de baloane am scris diferite urări, să arătăm că şi nouă ne pasă şi că nu suntem doar cu numele în Uniune”

a spus Bianca Feier, elevă la Liceul Aurel Lazăr.

Coordonatoarea proiectul şi cea care s-a ocupat de elevi a fost profesorul consilier al şcolii.

„Activitatea face parte din proiectul „Europa este şi casa ta”, organizat de Consiliul Elevilor din Liceul Teoretic Aurel Lazăr.

Proiectul nu este la prima ediţie dar această activitate o organizăm pentru prima dată”

a spus profesoara Rodica Turcaș.

În cadrul proiectului a mai fost organizată o expoziţie de desene care a avut ca temă unicitatea şi semnificaţie fiecărei ţări din UE şi o expoziţie cu preparate culinare şi obiecte din ţările Uniunii.

Evenimentul a fost organizat de preşedintele Consiliului Școlar al Elevilor, Alexandru Hodișan și de profesorul consilier Rodica Turcaș.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4387 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult