Categorized | Social

Poliţişti în misiune: „Nu-ţi scăpa casa din ochi!”

Vineri, 10 mai, începând cu ora 10:00, la intrarea principală a Pieţei Cetate din Oradea, poliţiştii de la proximitate au demarat campania de informare a cetăţenilor cu privire la măsurile de prevenire a furturilor din locuinţe, prin împărţirea de fluturaşi şi oferirea de sfaturi, celor interesaţi.

În perioada mai – iulie, poliţiştii de prevenire şi proximitate bihoreni demarează o campanie de informare cu privire la măsurile pe care cetăţenii le pot lua pentru a preveni furturile din locuinţe.

Printre primele acţiuni a fost şi cea de vineri, 10 mai, din Piaţa Cetate, unde poliţiştii de prevenire din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi poliţiştii de proximitate din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au împărţit pliante şi au oferit sfaturi orădenilor care mergeau la cumpărături.

„Activităţile constau în transmiterea de recomandări cu caracter preventiv prin distribuirea unor materiale informativ – preventive, precum şi derularea unor întâlniri cu grupul ţintă.

Am încercat să ne concentrăm aceste acţiuni în special în zonele în care s-au înregistrat mai multe furturi din locuinţe”

a spus, agentul şef Teodor Terec, unul dintre poliţiştii care împărţeau fluturaşi în Piaţa Cetate.

Nu lăsaţi uşa deschisă!

Pentru promovarea mesajelor preventive ale campaniei, la nivelul judeţului Bihor au fost realizate 20 de mii de scrisori adresate cetăţenilor, care vor fi depuse de poliţiştii de prevenire şi proximitate în cutiile poştale.

„Totodată, au fost tipărite 10.000 de broşuri şi 200 de afişe ce vor fi distribuite asociaţiilor de proprietari din mediul urban, precum şi un spot audio.

Afişele vor fi expuse la avizierele blocurilor, la sediile unităţilor de poliţie, la intrările în centrele comerciale şi în alte locuri publice aglomerate.

Campania se desfăşoară şi ca urmare a numărului însemnat de furturi din locuinţe, 267 înregistrate anul acesta, nu mai multe ca anul trecut, dar, totuşi, un număr însemnat.

Cele mai multe dintre aceste furturi se desfăşoară ca urmare a uşilor lăsate neasigurate, tocmai de aceea, cu puţină informare şi atenţie, multe dintre ele ar putea fi evitate”

a explicat comisarul şef de poliţie Ioana Indrieş.

Acţiunea începută în Piaţa Cetate, la ora 10.00, a continuat la ora 11.30 cu o altă acţiune pe platoul din faţa Magazinului Crişul.

Campania „Nu-ţi scăpa casa din ochi!” va continua până în luna iulie, poliţiştii de prevenire şi proximitate bihoreni urmând a acţiona pentru promovarea mesajului campaniei în toate oraşele şi municipiile din Bihor.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult