Categorized | Social

Poliţişti în misiune: „Nu-ţi scăpa casa din ochi!”

Vineri, 10 mai, începând cu ora 10:00, la intrarea principală a Pieţei Cetate din Oradea, poliţiştii de la proximitate au demarat campania de informare a cetăţenilor cu privire la măsurile de prevenire a furturilor din locuinţe, prin împărţirea de fluturaşi şi oferirea de sfaturi, celor interesaţi.

În perioada mai – iulie, poliţiştii de prevenire şi proximitate bihoreni demarează o campanie de informare cu privire la măsurile pe care cetăţenii le pot lua pentru a preveni furturile din locuinţe.

Printre primele acţiuni a fost şi cea de vineri, 10 mai, din Piaţa Cetate, unde poliţiştii de prevenire din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi poliţiştii de proximitate din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au împărţit pliante şi au oferit sfaturi orădenilor care mergeau la cumpărături.

„Activităţile constau în transmiterea de recomandări cu caracter preventiv prin distribuirea unor materiale informativ – preventive, precum şi derularea unor întâlniri cu grupul ţintă.

Am încercat să ne concentrăm aceste acţiuni în special în zonele în care s-au înregistrat mai multe furturi din locuinţe”

a spus, agentul şef Teodor Terec, unul dintre poliţiştii care împărţeau fluturaşi în Piaţa Cetate.

Nu lăsaţi uşa deschisă!

Pentru promovarea mesajelor preventive ale campaniei, la nivelul judeţului Bihor au fost realizate 20 de mii de scrisori adresate cetăţenilor, care vor fi depuse de poliţiştii de prevenire şi proximitate în cutiile poştale.

„Totodată, au fost tipărite 10.000 de broşuri şi 200 de afişe ce vor fi distribuite asociaţiilor de proprietari din mediul urban, precum şi un spot audio.

Afişele vor fi expuse la avizierele blocurilor, la sediile unităţilor de poliţie, la intrările în centrele comerciale şi în alte locuri publice aglomerate.

Campania se desfăşoară şi ca urmare a numărului însemnat de furturi din locuinţe, 267 înregistrate anul acesta, nu mai multe ca anul trecut, dar, totuşi, un număr însemnat.

Cele mai multe dintre aceste furturi se desfăşoară ca urmare a uşilor lăsate neasigurate, tocmai de aceea, cu puţină informare şi atenţie, multe dintre ele ar putea fi evitate”

a explicat comisarul şef de poliţie Ioana Indrieş.

Acţiunea începută în Piaţa Cetate, la ora 10.00, a continuat la ora 11.30 cu o altă acţiune pe platoul din faţa Magazinului Crişul.

Campania „Nu-ţi scăpa casa din ochi!” va continua până în luna iulie, poliţiştii de prevenire şi proximitate bihoreni urmând a acţiona pentru promovarea mesajului campaniei în toate oraşele şi municipiile din Bihor.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult