Categorized | Social

Se va face dreptate! Avocatul suspectat că şi-a ucis soacra şi a aruncat-o la marginea câmpului, va fi extrădat din Elveţia

Fugit în Elveţia, avocatul orădean urmărit penal pentru că şi-a ucis cu bestialitate soacra, va fi extrădat şi predat autorităţilor române. Bărbatul este suspectat că şi-a măcelărit soacra şi a aruncat-o la marginea unui câmp în Bihor, unde a fost găsită de localnici, devorată pe jumătate de animale.

La sfârşitul anului trecut, pe 5 decembrie, Parchetul Curţii de Apel Oradea a deschis o anchetă, după ce avocatul orădean Cosmin Moraru, soţia şi soacra acestuia au fost daţi dispăruţi din 4 decembrie, cei doi soţi fiind suspectaţi că au ucis femeia şi au fugit.

Ulterior, poliţiştii au găsit urme de sânge la locuinţa celor doi, au audiat mai mulţi martori, vecini ai avocatului, care le-au spus că l-au văzut pe acesta înainte de dispariţie, cu urme de sânge pe haine şi cărând în spate un sac.

Tot în 2012, la sfârşitul lunii decembrie, la marginea unui drum din satul bihorean Nădar, mai mulţi trecători au găsit cadavrul soacrei avocatului. Atenţia acestora a fost atrasă de o haită de câini care sfâşiau ceva, iar când s-au apropiat au văzut că este vorba despre un cadavru uman.

Corpul femeii de 53 de ani era înfăşurat într-o folie, pe cap era tras un sac de nailon, fiind mutilat de animale. Piciorul drept şi o parte din bazin au fost devorate, la fel şi mâna dreaptă, până la umăr, iar o parte din piciorul stâng şi din mâna stângă au fost şi ele mâncate de animale.

„În urma autopsiei s-au găsit urme extrem de dure la nivelul gâtului şi al capului. Victima avea gâtul străpuns de un obiect”

afirmau atunci surse judiciare.

Daţi pe mâna poliţiştilor români!

 

Oficiul Federal de Justiţie al Confederaţiei Elveţiene a informat, în 8 mai, că a aprobat cele două cereri formulate de Ministerul Justiţiei având ca obiect extrădarea lui Gheorghe Ştefan Cosmin Moraru şi a soţiei sale, Erika Krisztina Pazurik, dispunând predarea acestora autorităţilor române, a anunţat Ministerul de Justiţie, într-un comunicat de presă.

„Extrădarea a fost acordată în vederea urmăririi penale a acestora în cauza ce formează obiectul dosarului instrumentat de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea, pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat”

se precizează într-un comunicat al Ministerului Justiţiei.

Conform unor surse judiciare, termenul de extrădare este de două săptămâni iar poliţiştii români nu se aşteaptă ca suspecţii să ajungă în ţară decât spre finele acestuia.

Cosmin Moraru era avocat în Baroul Bihor din 1999, iar soţia acestuia, Krisztina, era profesoară la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul”.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4407 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult