Categorized | Educatie

Jurnaliştii orădeni invitaţi la pescuit şi la… alergat raţe!

Sâmbătă, 18 mai, jurnaliştii din Oradea sunt invitaţi la ediţia a III-a a concursului de pescuit „Cupa Girişu de Criş”. Proprietarul bălţii, Ludovic Murvai, pune la dispoziţia ziariştilor 10 hectare de luciu de apă, în care aşteaptă înfometaţi 30 de tone de amuri, caraşi, crapi, fitofagi, păstrăvi, somni, somni africani şi ştiuci.

Competiţia va începe la ora 7:00, după ce la 6:30 va avea loc tragerea la sorţi a standurilor competiţionale şi se va încheia la 13:30, urmând ca la 14:00 să aibă loc festivitatea de premiere a câştigătorilor.

Organizat de informatiadebihor.ro şi jurizat de Aqua Crisius Oradea, concursul se va desfăşura într-o singură manşă de pescuit staţionar şi va dura 6 ore şi jumătate. Capturile de peste 1 kg. vor fi cântărite imediat după scoaterea din apă, iar apoi vor fi eliberate. Restul capturilor, depozitate în juvelnic, vor fi cântărite la finalul competiţiei şi apoi eliberate.

La finalul concursului de pescuit, va avea loc o întrecere-surpriză, un concurs de prins… raţe.

„Avem 850 de raţe pe balta secundară. Tot ce vor prinde jurnaliştii în 30 de minute, cu mâinile goale, vor putea duce acasă”

a declarat, sigur pe „agilitatea” păsărilor sale, Ludovic Murvai.

Câştigătorii premiului I şi premiului pentru cea mai mare captură vor fi recompensaţi cu câte un abonament de pescuit pentru anul 2013, cu posibilitatea de a duce acasă 30 kg. de peşte din captura proprie.

Câştigătorul locului II va primi un abonament cu 15 kg. de peşte, iar câştigătorul locului III, un abonament simplu. La aceste premii se vor adăuga instrumente de pescuit.

Prima ediţie a „Cupei Girişu de Criş” a fost câştigată de echipa cotidianului „Crişana” iar anul trecut Simona Albinaru de la Jurnalul Bihorean a cucerit atât trofeul pentru cea mai mare captură (4,3 kg), cât şi locul I, cu 3,3 kg de peşte.

Balta Girişu de Criş (cu acces din Şoseaua Borşului, direcţia Ungaria, stânga, imediat după Vimex, distribuitor Peugeot) a fost inaugurată în martie 2011, cea mai mare captură de până acum fiind un crap de 18,4 kg.

Taxa de intrare pentru pescari este de 20 lei, în care este inclusă o masă (3 mici cu pâine şi muştar).

Pe baltă se poate pescui şi noaptea, graţie noii instalaţii de iluminat. În cele peste 10 hectare de luciu de apă există 30 de tone de amuri, caraşi, crapi, fitofagi, păstrăvi, somni, somni africani (clarias) şi ştiuci.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult