Categorized | Educatie

Jurnaliştii orădeni invitaţi la pescuit şi la… alergat raţe!

Sâmbătă, 18 mai, jurnaliştii din Oradea sunt invitaţi la ediţia a III-a a concursului de pescuit „Cupa Girişu de Criş”. Proprietarul bălţii, Ludovic Murvai, pune la dispoziţia ziariştilor 10 hectare de luciu de apă, în care aşteaptă înfometaţi 30 de tone de amuri, caraşi, crapi, fitofagi, păstrăvi, somni, somni africani şi ştiuci.

Competiţia va începe la ora 7:00, după ce la 6:30 va avea loc tragerea la sorţi a standurilor competiţionale şi se va încheia la 13:30, urmând ca la 14:00 să aibă loc festivitatea de premiere a câştigătorilor.

Organizat de informatiadebihor.ro şi jurizat de Aqua Crisius Oradea, concursul se va desfăşura într-o singură manşă de pescuit staţionar şi va dura 6 ore şi jumătate. Capturile de peste 1 kg. vor fi cântărite imediat după scoaterea din apă, iar apoi vor fi eliberate. Restul capturilor, depozitate în juvelnic, vor fi cântărite la finalul competiţiei şi apoi eliberate.

La finalul concursului de pescuit, va avea loc o întrecere-surpriză, un concurs de prins… raţe.

„Avem 850 de raţe pe balta secundară. Tot ce vor prinde jurnaliştii în 30 de minute, cu mâinile goale, vor putea duce acasă”

a declarat, sigur pe „agilitatea” păsărilor sale, Ludovic Murvai.

Câştigătorii premiului I şi premiului pentru cea mai mare captură vor fi recompensaţi cu câte un abonament de pescuit pentru anul 2013, cu posibilitatea de a duce acasă 30 kg. de peşte din captura proprie.

Câştigătorul locului II va primi un abonament cu 15 kg. de peşte, iar câştigătorul locului III, un abonament simplu. La aceste premii se vor adăuga instrumente de pescuit.

Prima ediţie a „Cupei Girişu de Criş” a fost câştigată de echipa cotidianului „Crişana” iar anul trecut Simona Albinaru de la Jurnalul Bihorean a cucerit atât trofeul pentru cea mai mare captură (4,3 kg), cât şi locul I, cu 3,3 kg de peşte.

Balta Girişu de Criş (cu acces din Şoseaua Borşului, direcţia Ungaria, stânga, imediat după Vimex, distribuitor Peugeot) a fost inaugurată în martie 2011, cea mai mare captură de până acum fiind un crap de 18,4 kg.

Taxa de intrare pentru pescari este de 20 lei, în care este inclusă o masă (3 mici cu pâine şi muştar).

Pe baltă se poate pescui şi noaptea, graţie noii instalaţii de iluminat. În cele peste 10 hectare de luciu de apă există 30 de tone de amuri, caraşi, crapi, fitofagi, păstrăvi, somni, somni africani (clarias) şi ştiuci.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4345 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult