Categorized | Social

O parte din bihorenii care au băut spirt, au murit pentru că acesta conţinea alcool metilic!

Deşi în informarea emisă de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bihor nu se precizează că cele 21 persoane, decedate pentru că au băut substanţe toxice pe post de băutură, ar fi consumat spirt cu alcool metilic, surse de încredere au confirmat că cel puţin jumătate din ele au băut fie doar spirtul menţionat, fie un amestec care mai conţinea şi antigel sau lichid de parbriz.

Suspiciunile în cazul prezenţei alcoolului metilic în spirtul medicinal consumat pe post de băutură de cei 21 de bihoreni decedaţi, s-au confirmat. Centrul Regional de Sanatate Publică Cluj a informat ieri DSP Bihor, că a evidenţiat la analiza spirtului „Alcofarm” – produs de SC PET & Ady Trading SRL, Năsăud, judeţul Bistrita-Năsăud, o concentraţie a alcoolului metilic de peste 60.000 grame pe hectolitru.

Problemele majore care sunt confirmate de rezultatul analizei se datorează faptului că produsul nu avea inscripţionat pe etichetă substanţele componente şi faptul că niciun produs cosmetic comercializat nu trebuie să conţină alcool metilic.

„DSP Bihor a informat Ministerul Sănătăţii privind rezultatele analizelor şi a dispus iniţierea de controale mixte în colaborare cu inspectorii Comisariatului Judeţean de Protecţia Consumatorilor Bihor, la agenţi economici (depozite, distribuitori, unităţi de desfacere), informarea populaţiei privind pericolele utilizării produsului menţionat şi informarea prin intermediul Sistemului Rapid de Alertă pe Non-aliment (RAPEX) a altor direcţii de sănătate publică judetene”

se afirmă într-un comunicat al DSP Bihor.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4423 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult