Categorized | Social

Parcul Liniştii, fost Olosig, va deveni Parcul Mihai Viteazul

Primăria Oradea are în lucru un proiect de hotărâre care prevede acordarea unor denumiri oficiale pentru două parcuri din municipiul Oradea. Astfel, Parcul Olosig va deveni Parcul Mihai Viteazul iar Parcul Seleuş din Nufărul va deveni oficial Seleuş.

Conform municipalităţii, pentru parcul din Cartierul Rogerius, cunoscut de orădeni ca Parcul Liniștii sau Parcul Olosig, se propune denumirea de Parcul Mihai Viteazul iar pentru parcul din Cartierul Nufărul, se propune ca denumire oficială să fie cea folosită în mod curent, aceea de Parcul Seleuș.

„Urmează ca săptămâna aceasta proiectul să fie trimis pentru avizare la Comisia de atribuire denumiri de străzi din cadrul Instituției Prefectului.

După primirea avizului, proiectul va fi introdus Consiliu Local pentru a fi supus aprobării consilierilor”

se precizează într-un comunicat al Primăriei municipiului Oradea.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult