Categorized | Social

Simpozion la Facultatea de Medicină din Oradea – „Împreună pentru sănătate”

Miercuri, 15 mai, Facultatea de Medicină din Oradea a fost gazda unui simpozion la care au participat aproximativ două sute de medici de familie şi medici şcolari. Intitulat „Împreună pentru sănătate”, evenimentul a avut ca subiect componentele fundamentale ale stilului de viaţă şi s-a desfăşurat pe parcursul întregii zile.

Evenimentul a avut loc în Aula Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea, simpozionul având parte de invitaţi importanţi, medici şi profesori din Cluj-Napoca, Timişoara şi chiar şi din Ungaria. Gazde au fost decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea – Florian Bodog şi directorul executiv şi directorul executiv adjunct al al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bihor – Daniela Rahotă, respectiv Zoia Bitea.

Invitat special a fost directorul Institutului pentru Sănătate Publică din cadrul Prefecturii judeţului Bekes din Ungaria, Gyula Mucsi.

„Se vorbeşte mult despre medicina preventivă în România dar adevărul este că se face puţin.

Trebuie să ne străduim mai mult să convingem decidenţii că banii investiţi în prevenţie sunt de fapt bani câştigaţi şi că dacă nu se investeşte mai mult în acest compartiment, mai târziu, costurile vor fi mai mari”

a spus, la începutul simpozionului, Zoia Bitea – directorul executiv adjunct al DSP Bihor.

Gyula Mucsi a mulţumit pentru invitaţie şi a spus că îl bucură deschiderea instituţiilor româneşti şi faptul că pe graniţa de vest a României se poate colabora atât de bine.

În cadrul manifestării ştiinţifice, care a început la 9:30 şi s-a încheiat la 17:30, au fost abordate componentele fundamentale ale stilului de viaţă: alimentaţia, fumatul şi consumul de droguri, activitatea fizică şi mişcarea, regimul de muncă şi odihnă, comportamentul sexual şi stresul.

Simpozionul a fost acreditat de Colegiul Medicilor din România şi a fost organizat de DSP Bihor, în colaborare cu Facultatea de Medicină din Oradea şi Colegiul Medicilor Bihor.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult