Categorized | Social

Simpozion la Facultatea de Medicină din Oradea – „Împreună pentru sănătate”

Miercuri, 15 mai, Facultatea de Medicină din Oradea a fost gazda unui simpozion la care au participat aproximativ două sute de medici de familie şi medici şcolari. Intitulat „Împreună pentru sănătate”, evenimentul a avut ca subiect componentele fundamentale ale stilului de viaţă şi s-a desfăşurat pe parcursul întregii zile.

Evenimentul a avut loc în Aula Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea, simpozionul având parte de invitaţi importanţi, medici şi profesori din Cluj-Napoca, Timişoara şi chiar şi din Ungaria. Gazde au fost decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea – Florian Bodog şi directorul executiv şi directorul executiv adjunct al al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bihor – Daniela Rahotă, respectiv Zoia Bitea.

Invitat special a fost directorul Institutului pentru Sănătate Publică din cadrul Prefecturii judeţului Bekes din Ungaria, Gyula Mucsi.

„Se vorbeşte mult despre medicina preventivă în România dar adevărul este că se face puţin.

Trebuie să ne străduim mai mult să convingem decidenţii că banii investiţi în prevenţie sunt de fapt bani câştigaţi şi că dacă nu se investeşte mai mult în acest compartiment, mai târziu, costurile vor fi mai mari”

a spus, la începutul simpozionului, Zoia Bitea – directorul executiv adjunct al DSP Bihor.

Gyula Mucsi a mulţumit pentru invitaţie şi a spus că îl bucură deschiderea instituţiilor româneşti şi faptul că pe graniţa de vest a României se poate colabora atât de bine.

În cadrul manifestării ştiinţifice, care a început la 9:30 şi s-a încheiat la 17:30, au fost abordate componentele fundamentale ale stilului de viaţă: alimentaţia, fumatul şi consumul de droguri, activitatea fizică şi mişcarea, regimul de muncă şi odihnă, comportamentul sexual şi stresul.

Simpozionul a fost acreditat de Colegiul Medicilor din România şi a fost organizat de DSP Bihor, în colaborare cu Facultatea de Medicină din Oradea şi Colegiul Medicilor Bihor.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4421 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult