Categorized | Social

Pescuitul interzis până pe 6 iunie. Jandarmii controlează cursurile de apă

Deşi a trecut mai mult de jumătate din perioada de prohibiţie (8 aprilie – 6 iunie inclusive), unii pescari sportivi nu vor să respecte legea. Astfel, mierucri, 15 mai, jandarmii au sancţionat contravenţional 4 persoane cu amenzi în valoare totală de 1.200 lei, în urma unei acţiuni comune desfăşurată pe raza localităţii Cefa.

Conform Ordinului de prohibiţie din acest an, pe o durata de 60 de zile, în perioada 8 aprilie – 6 iunie inclusiv, se instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul în scop comercial, recreativ sau sportiv şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale.

Chiar dacă a trecut mai mult de jumătate din această perioadă, unii pescari sportivi nu vor să respecte legea. Miercuri, 15 mai, au fost sancţionate contravenţional 4 persoane cu amenzi în valoare totală de 1.200 lei, în urma unei acţiuni comune desfăşurată pe raza localităţii Cefa.

În această lună au fost desfăşurate 5 acţiuni fiind sancţionate contravenţional cu suma totală de 2.400 lei, 6 persoane.

„Până la sfârşitul perioadei de prohibiţie se vor mai desfăşura astfel de acţiuni, de aceea invităm pescarii să dea dovadă de sportivitate şi să se încadreze în prevederile legii”

se afirmă într-un comunicat remis de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bihor

Conform legii, Jandarmeria Bihor organizează şi desfăşoară acţiuni comune cu Autoritatea Naţională de Pescuit şi Acvacultură şi principalele asociaţii care au atribuţii în organizarea şi desfăşurarea pescuitului sportiv în judeţul Bihor, respectiv, AJVPS Bihor şi Aqua Crisius, cu scopul prevenirii şi combaterii faptelor contravenţionale şi penale în acest domeniu.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4422 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult