Categorized | Eveniment

Oradea Press a prins peştişorul de aur la „Cupa Girişu de Criş”

La ediţia a III-a a concursului de pescuit pentru jurnalişti „Cupa Girişu de Criş” s-au prins 98,5 kg de peşte, record absolut al competiţiilor bihorene de profil! Concursul a fost dominat de trustul Informmedia: Simona Albinaru, de la Jurnal Bihorean, a ocupat locul I, cu o captură totală de 31,45 kg, iar Popa Zoltan, de la Bihari Naplo, a obţinut premiul pentru cea mai mare captură, un crap de 6,25 kg! Printre jurnaliştii câştigători s-a numărat şi ziaristul de la Oradea Press, care a fost premiat pentru cel mai mic peşte.

Concursul s-a desfăşurat într-o singură manşă de pescuit staţionar şi a durat 6 ore şi jumătate. La start s-au aliniat 10 jurnalişti-pescari bihoreni, care au reuşit să scoată din baltă 98,5 kg de peşte (crap, amur şi chiar păstrăv).

Locul I a fost ocupat de Simona Albinaru, de la cotidianul Jurnal Bihorean, cu  captură totală de 31,45 kg, iar pe locul II s-a situat Ciprian Bandici, de la cotidianul Crişana, cu 27,35 de kilograme.

Pentru prima poziţie a clasamentului s-a luptat până în ultimul minut al competiţiei, când Popa Zoltan, de la cotidianul Bihari Naplo, a reuşit cea mai mare captură din concurs, un crap de 6,25 kg, detronând-o pe aceeaşi Simona Albinaru (5,05 kg).

În condiţiile în care Albinaru rămânea cu cea mai mare captură, potrivit regulamentului, aceasta ar fi fost scăzută din totalul capturii, iar locul I i-ar fi revenit lui Ciprian Bandici.

Pe locul III s-a situat reprezentantul organizatorului, www.informatiadebihor.ro, Szatmari Tiberiu, cu o captură totală de 17,25 kg. A fost primul concurs de pescuit pentru jurnalişti în care nu a existat concurent fără captură.

Câştigătorii premiului I şi premiului pentru cea mai mare captură au fost recompensaţi cu câte un abonament de pescuit pentru anul 2013, cu posibilitatea de a duce acasă 30 kg. de peşte din captura proprie. Câştigătorul locului II a primit un abonament cu 15 kg. de peşte, iar câştigătorul locului III, un abonament simplu.

Premiul-surpriză pentru „cea mai mică captură” a constat într-o raţă vie şi a fost câştigat de concurentul de la oradeapress.ro.

Greu de prins!

La finalul întrecerii de pescuit, a avut loc şi prima ediţie a concursului de prins raţe domestice cu mâna goală, destinat jurnaliştilor care nu prea prind… subiecte! Timp de o jumătate de oră, cei 12 concurenţi au reuşit să prindă doar una dintre cele 850 de raţe de pe baltă. Precizăm că, pasărea era singura care părea bolnavă…

Concursul a fost organizat de www.informatiadebihor.ro. Jurizarea a fost asigurată de Aqua Crisius Oradea.

Balta Girişu de Criş (acces din Şoseaua Borşului, direcţia Ungaria, stânga imediat după Vimex, distribuitor Peugeot) a fost inaugurată în martie 2011, cea mai mare captură de până acum fiind un crap de 18,400 kg! Taxa de intrare pentru pescari este de 20 lei, în care este inclusă o masă (3 mititei cu pâine şi muştar).

Pe baltă se poate pescui şi noaptea, graţie noii instalaţii de iluminat. În cele peste 10 ha de luciu de apă există, în acest moment, 30 de tone de amuri, caraşi, crapi, fitofagi, păstrăvi, somni, somni africani (clarias) şi ştiuci.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4347 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult