Categorized | Eveniment

Weekend cu muzică populară de calitate la Oradea

De vineri, 24 mai şi până duminică, 26 mai, în Parcul Bălcescu din Oradea, va avea loc a XXXVI-a ediție a festivalului-concurs „Mândru-i cântecu-n Bihor”, întrecere pentru tineri soliști vocali și instrumentiști. Pentru prima dată în istoria sa, festivalul va ţine trei zile.

Prezentarea evenimentului va fi realizată de Violeta Gherman (vineri și sâmbătă) și Anca Banda (duminică). După festivitatea de deschidere de vineri, de la ora 17:00, vor urca pe scenă Denisa Coca, Mădălina Martin, Violeta Gherman, Anamaria Gal, Antonela Ferche-Buțiu și Maria Sidea.

Va urma Gala Laureaţilor Festivalului „Mândru-i cântecu-n Bihor” 2013, prezentată de Radu Potoran şi spectacolul folcloric al Ansamblul profesionist  „Crișana” al Teatrului „Regina Maria”.

Sâmbătă, 25 mai, de la ora 17:00 va începe un spectacol folcloric cu ansamblurile „Zestrea Budureșii”, „Ardeleana” (Tulca), ansamblu al Căminului Cultural din Borumblaca, „Codrenii” (Roșia), „Moșuț” (Vadu Crișului), „Vatra” (Derna) și soliștii Lavinia Chifor, Ioana Urs, Andreea Suciu, Romina Nemeș, Violeta Gherman, Alexandra Paina și Anca Pavel. Ziua se va încheia cu un recital al Florentinei și Petre Giurgi

Duminică, 26 mai, de la ora 17.00, pe scenă vor urca ansamblurile „Muguri și mlădițe de tezaur” din Beiuș, ,,Miorița” din Salonta, ansamblul folcloric al Căminului cultural din Luncșoara, „Izvorașul” din Beiuș, „Dumbrava” din Bălnaca, ,,Ulpia” din Oradea”, ansamblul Căminului Cultural din Șuncuiuș, „Cununița” din Mădăras și soliștii Gheorghe David, Anca Pavel și Violeta Gherman.

Din juriul care va aprecia calitatea concurenților vor face parte Oana Lianu (președintele juriului), Sorin Miescu,  Zorica Pitic,  Leontin Ciucur, Adriana Hexan Pop, Cristian Seghedi și Miron Blaga.

Evenimentul este organizat de Centrulu Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor, cu sprijinul Consiliului Județean Bihor și al Primăriei Oradea.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4386 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult