Categorized | Eveniment

Weekend cu muzică populară de calitate la Oradea

De vineri, 24 mai şi până duminică, 26 mai, în Parcul Bălcescu din Oradea, va avea loc a XXXVI-a ediție a festivalului-concurs „Mândru-i cântecu-n Bihor”, întrecere pentru tineri soliști vocali și instrumentiști. Pentru prima dată în istoria sa, festivalul va ţine trei zile.

Prezentarea evenimentului va fi realizată de Violeta Gherman (vineri și sâmbătă) și Anca Banda (duminică). După festivitatea de deschidere de vineri, de la ora 17:00, vor urca pe scenă Denisa Coca, Mădălina Martin, Violeta Gherman, Anamaria Gal, Antonela Ferche-Buțiu și Maria Sidea.

Va urma Gala Laureaţilor Festivalului „Mândru-i cântecu-n Bihor” 2013, prezentată de Radu Potoran şi spectacolul folcloric al Ansamblul profesionist  „Crișana” al Teatrului „Regina Maria”.

Sâmbătă, 25 mai, de la ora 17:00 va începe un spectacol folcloric cu ansamblurile „Zestrea Budureșii”, „Ardeleana” (Tulca), ansamblu al Căminului Cultural din Borumblaca, „Codrenii” (Roșia), „Moșuț” (Vadu Crișului), „Vatra” (Derna) și soliștii Lavinia Chifor, Ioana Urs, Andreea Suciu, Romina Nemeș, Violeta Gherman, Alexandra Paina și Anca Pavel. Ziua se va încheia cu un recital al Florentinei și Petre Giurgi

Duminică, 26 mai, de la ora 17.00, pe scenă vor urca ansamblurile „Muguri și mlădițe de tezaur” din Beiuș, ,,Miorița” din Salonta, ansamblul folcloric al Căminului cultural din Luncșoara, „Izvorașul” din Beiuș, „Dumbrava” din Bălnaca, ,,Ulpia” din Oradea”, ansamblul Căminului Cultural din Șuncuiuș, „Cununița” din Mădăras și soliștii Gheorghe David, Anca Pavel și Violeta Gherman.

Din juriul care va aprecia calitatea concurenților vor face parte Oana Lianu (președintele juriului), Sorin Miescu,  Zorica Pitic,  Leontin Ciucur, Adriana Hexan Pop, Cristian Seghedi și Miron Blaga.

Evenimentul este organizat de Centrulu Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor, cu sprijinul Consiliului Județean Bihor și al Primăriei Oradea.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult