Categorized | Social

Kiwanis Art Oradea a strâns şi în acest an bani pentru tinerii talentaţi

Asociaţia Club Kiwanis Art Oradea a acordat şi în acest an premii de excelenţă pentru 7 tineri talentaţi, dornici să se afirme în artă. Pentru a obţine fondurile necesare, Clubul Kiwanis Art Oradea a organizat vineri, 17 mai, Balul caritabil „Mozart”.

În ambianta elegantă a Restaurantului Transilvania, atmosfera a fost creată la început de muzica de cameră interpretată de Cvartetul Varadinum, din program făcând parte, evident, piese ale lui W.A. Mozart.

Printre premianti s-au numarat Ilisz Dominik – pian, clasa a III-a, premiul I la olimpiada faza zonala, respectiv locul 5 pe tara, Estera Faragau – pian, clasa a III-a, premiu de excelenta la Sibiu, concursul Pro Piano, Vlad David – canto, clasa XII – mentiune la olimpiada şi Madalina Balint – design, clasa XI, premiul I la olimpiada.

Au mai primi premii: Bogdan Bohus – pian, anul II, premiul I la mai multe olimpiade precum si alte premii de excelenta de la mai multe concursuri din tara, Andrei Curta – design, master, Facultatea de Arte din Oradea şi Alexandru Weinberger-Bara – admis la Universitat fur Musik din Viena.

Participanţii s-au putut bucura de piese interpretate de cei mai mici dintre pianisti, elevii Liceului de Arta din Oradea, clasa conf. univ. dr. Elisabeta Jambor şi de elevii profesoarei de canto Lacrimioara Deac.

La completarea fondului de premii au contribuit, intr-un gest exemplar de solidaritate artistica, tineri studenti si masteranzi ai Departamentului de Arte Vizuale de la Facultatea de Arta, care au expus spre licitare tablouri incarcate de sensibilitate.

„Multumim din suflet tinerilor pictori care au inteles sa ni se alature in efortul nostru de a-i incuraja pe cei care se simt chemati de arta. Printre acestia se afla si tanarul artist Remus Ilisie care a mai fost sprijinit, pentru talentul lui, în nenumarate randuri de catre Clubul Kiwanis Art”

a spus, preşedintele Kiwanis Art Oradea, Agneta Marcu.

Tinuta artistica a serii a fost intregita de cuplul Andrada si Tudor Ciupeiu, care au interpretat, piese de caffe-concert si de interventia lirica a tinerei soprane din Trento – Erika Bonadiman, acompaniata la pian de Elisabeta Jambor.

„Dorim sa multumim tuturor participantilor la eveniment si promitem ca, in ciuda crizei, vom demonstra si in viitorii ani ca oradenii sunt generosi cu copiii si cu tinerii talentati”

a afirmat Roxana Balaj, secretar Kiwanis Art Oradea.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult