Categorized | Social

Kiwanis Art Oradea a strâns şi în acest an bani pentru tinerii talentaţi

Asociaţia Club Kiwanis Art Oradea a acordat şi în acest an premii de excelenţă pentru 7 tineri talentaţi, dornici să se afirme în artă. Pentru a obţine fondurile necesare, Clubul Kiwanis Art Oradea a organizat vineri, 17 mai, Balul caritabil „Mozart”.

În ambianta elegantă a Restaurantului Transilvania, atmosfera a fost creată la început de muzica de cameră interpretată de Cvartetul Varadinum, din program făcând parte, evident, piese ale lui W.A. Mozart.

Printre premianti s-au numarat Ilisz Dominik – pian, clasa a III-a, premiul I la olimpiada faza zonala, respectiv locul 5 pe tara, Estera Faragau – pian, clasa a III-a, premiu de excelenta la Sibiu, concursul Pro Piano, Vlad David – canto, clasa XII – mentiune la olimpiada şi Madalina Balint – design, clasa XI, premiul I la olimpiada.

Au mai primi premii: Bogdan Bohus – pian, anul II, premiul I la mai multe olimpiade precum si alte premii de excelenta de la mai multe concursuri din tara, Andrei Curta – design, master, Facultatea de Arte din Oradea şi Alexandru Weinberger-Bara – admis la Universitat fur Musik din Viena.

Participanţii s-au putut bucura de piese interpretate de cei mai mici dintre pianisti, elevii Liceului de Arta din Oradea, clasa conf. univ. dr. Elisabeta Jambor şi de elevii profesoarei de canto Lacrimioara Deac.

La completarea fondului de premii au contribuit, intr-un gest exemplar de solidaritate artistica, tineri studenti si masteranzi ai Departamentului de Arte Vizuale de la Facultatea de Arta, care au expus spre licitare tablouri incarcate de sensibilitate.

„Multumim din suflet tinerilor pictori care au inteles sa ni se alature in efortul nostru de a-i incuraja pe cei care se simt chemati de arta. Printre acestia se afla si tanarul artist Remus Ilisie care a mai fost sprijinit, pentru talentul lui, în nenumarate randuri de catre Clubul Kiwanis Art”

a spus, preşedintele Kiwanis Art Oradea, Agneta Marcu.

Tinuta artistica a serii a fost intregita de cuplul Andrada si Tudor Ciupeiu, care au interpretat, piese de caffe-concert si de interventia lirica a tinerei soprane din Trento – Erika Bonadiman, acompaniata la pian de Elisabeta Jambor.

„Dorim sa multumim tuturor participantilor la eveniment si promitem ca, in ciuda crizei, vom demonstra si in viitorii ani ca oradenii sunt generosi cu copiii si cu tinerii talentati”

a afirmat Roxana Balaj, secretar Kiwanis Art Oradea.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4383 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult