Categorized | Cultură

Jazz și muzică clasică, marți, la Filarmonica din Oradea

Săptămâna aceasta, marţi, de la ora 19.30, în cadrul manifestarilor dedicate împlinirii a „50 de ani de învăţământ superior continuu” la Oradea, iubitorii muzicii clasice vor avea ocazia să îi asculte din nou pe cei mai promițători viitori instrumentiști, studenți ai facultății de artă.

Concertul va avea loc în seara zilei de marți, 28 mai, de la ora 19.30, la Filarmonica din Oradea. La el vor participa și invitații conducerii universității, rectori de la cele mai importante istituții de profil din țară, sosiți în municipiu, cu ocazia aniversării a „50 de ani de învăţământ superior continuu la Oradea”

Concertul de marți, de la Filarmonica din Oradea va combina într-un mod inedit muzica clasică și opera cu jazzul, la el fiind invitați, alături de instrumentiști și numeroși alți colaboratori.

Orădenii vor avea ocazia să asculte lucrarea K.V. 156 a lui Wolfgang Amadeus Mozart în interpretarea Cvartetului Varadinum (Eva Costin – vioara 1, Olah Boglarka – vioara 2, Thurzo Alexandru Iosif – violă, Marcu Agneta – violoncel) și „Aria calomniei” din opera „Bărbierul din Sevilia” în interpretarea studentului Florin Ganea (clasa asistentului universitar Florin Mariş Hinsu) acompaniat la pian de conferențiarul Elisabeta Jambor.

Tot operă și operetă vor cânta și Bede Robert – student în anul II, (Verdi – „Aria contelui” din opera „Rigoletto”) și Robert și Laszlo Bede împreună cu Florin Ganea (Canzoneta „O Sole Mio”) toți studenți ai lui Florin Mariş Hinsu.

Va urma un moment inedit de „Jazz Rag Times”, interpretat de Formaţia de clarinet „Stadler” condusă de preparatorul universitar Székely István.

Nu va lipsi nici una din cele mai complete artiste ale României, conferențiarul Oana Lianu care va încânta asistența cu un intermezzo vocal-instrumental. Ea va fi urmată de un moment de vioară solo, în care preparatorul universitar Andrada Ciupeiu va interpreta „Acamas” de Vasile Herman.

Concertul se va încheia cu piesa „Pavane” pentru cor şi orchestră a lui Gabriel Fauré în interpretarea Orchestrei și Corului Facultății din Oradea, dirijate de preparatorul universitar Tudor Ciupeiu, respectiv lectorul universitar Carmen Rus.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4407 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult