Categorized | Social

Ministrul Educaţiei a vizitat în weekend Universitatea din Oradea

Însoţit de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ioan Mang, ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie a vizitat sâmbătă, 25 mai, Universitatea din Oradea. Evenimentul a avut loc cu ocazia aniversării jubiliare „50 de Ani de Învăţământ Superior Continuu la Oradea”, instituţia primind în dar Diploma aniversară „Dimitrie Gusti”.

Remus Pricopie a fost primit la universitate de rector şi de preşedintele Senatului universitar alături de întreaga conducere executivă, prorectori, decani, preşedinţii comisiilor de specialitate ale Senatului precum şi de preşedintele şi vecepreşedintele studenţilor din Senatul universitar.

Pentru activitatea educativă desfăşurată şi performanţele profesionale înregistrate în cei 50 de ani de existenţă, ministrul Remus Pricopie a oferit Universităţii Placheta şi Diploma aniversară „Dimitrie Gusti”.

Distincţiile poartă semnătura Ministrului Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, precum şi a Ministrului Delegat, Mihnea Costoiu şi au fost oferite în baza unui ordin emis de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Vizita a început cu un itinerar prin campusul universitar în care ministrului i-au fost prezentate şi imobilele în construcţie, clădirea Facultăţii de Arte şi aripa nefinalizată a noilor cămine studenţeşti, investiţii realizate din alocări de fonduri de la minister.

După aceasta, participanţii au avut o întâlnire operativă în Sala de Consiliu unde rectorul UO, prof.univ.dr. Constantin Bungău, a făcut o scurtă prezentare a instituţiei.

Remus Pricopie, a vorbit apoi despre strategia ministerului în domeniul educaţiei universitare precum Legea Educaţiei Naţionale cu plusurile şi minusurile ei, finanţarea învăţământului superior, cercetare ştiinţifică şi autonomia universităţilor.

Reuniunea a fost una interactivă, persoanele de faţă putând adresa ministrului diverse întrebări despre dezvoltarea învăţământului universitar românesc.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4410 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult