Categorized | Social

Ministrul Educaţiei a vizitat în weekend Universitatea din Oradea

Însoţit de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ioan Mang, ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie a vizitat sâmbătă, 25 mai, Universitatea din Oradea. Evenimentul a avut loc cu ocazia aniversării jubiliare „50 de Ani de Învăţământ Superior Continuu la Oradea”, instituţia primind în dar Diploma aniversară „Dimitrie Gusti”.

Remus Pricopie a fost primit la universitate de rector şi de preşedintele Senatului universitar alături de întreaga conducere executivă, prorectori, decani, preşedinţii comisiilor de specialitate ale Senatului precum şi de preşedintele şi vecepreşedintele studenţilor din Senatul universitar.

Pentru activitatea educativă desfăşurată şi performanţele profesionale înregistrate în cei 50 de ani de existenţă, ministrul Remus Pricopie a oferit Universităţii Placheta şi Diploma aniversară „Dimitrie Gusti”.

Distincţiile poartă semnătura Ministrului Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, precum şi a Ministrului Delegat, Mihnea Costoiu şi au fost oferite în baza unui ordin emis de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Vizita a început cu un itinerar prin campusul universitar în care ministrului i-au fost prezentate şi imobilele în construcţie, clădirea Facultăţii de Arte şi aripa nefinalizată a noilor cămine studenţeşti, investiţii realizate din alocări de fonduri de la minister.

După aceasta, participanţii au avut o întâlnire operativă în Sala de Consiliu unde rectorul UO, prof.univ.dr. Constantin Bungău, a făcut o scurtă prezentare a instituţiei.

Remus Pricopie, a vorbit apoi despre strategia ministerului în domeniul educaţiei universitare precum Legea Educaţiei Naţionale cu plusurile şi minusurile ei, finanţarea învăţământului superior, cercetare ştiinţifică şi autonomia universităţilor.

Reuniunea a fost una interactivă, persoanele de faţă putând adresa ministrului diverse întrebări despre dezvoltarea învăţământului universitar românesc.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult