Categorized | Social

Copil adoptat, copil adorat! Ziua Copilului Adoptat va fi serbată duminică, în Orăşelul Copiilor

Potrivit reprezentanților Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bihor în anul 2012, 26 de familii au adoptat un copil, iar în acest an, până în prezent au fost încuviințate 13 adopții. Pornind de la acest lucru, membrii unei asociaţii care sprijină adopţia s-au gândit să organizeze duminică, în Orăşelul Copiilor din Oradea, o zi specială a copiilor adoptaţi.

Reprezentanții Asociației Copilului Adoptat și ai Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului au anunțat joi, 30 mai, programul, manifestările și obiectivele primei ediții a Zilei Copilului Adoptat, eveniment care se va desfășura duminică, 2 iunie, la Orășelul Copiilor.

„Acest eveniment inedit, care va avea loc pentru prima dată la Oradea duminică, 2 iunie își propune să dea prilejul familiilor care au adoptat un copil să interacționeze, să lege prietenii, să se sprijine reciproc.

La acest eveniment îi așteptăm nu doar pe părinții cu copii adoptați, ci și pe cei care își doresc să adopte în viitor un copil sau pe cei care pur și simplu sprijină adopția.

Copiii adoptați au de multe ori nevoie de o atenție specială și am convingerea că reuniți sub cupola unei organizații cum este Asociația Copilului Adoptat vom putea face pentru ei mult mai mult și mult mai bine.

Cunoaștem cu toții hățișul birocratic prin care trece o familie, care își dorește să adopte un copil. Noi, ca asociație ne propunem să venim cu propuneri legislative și cu amendamente la legea adopției, care să ușureze acest proces”

a spus Ioan Popa Baciu, membru al Asociației Copilului Adoptat.

Ziua Naţională a Copilului Adoptat va fi  sărbătorită în premieră la Oradea, printr-o serie de manifestări la care vor fi invitaţi parlamentari, reprezentanţi ai Primăriei Oradea, Consiliului Judeţean Bihor, Prefecturii Bihor, ai Direcţiei Judeţene pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

Programul se va desfăşura de la ora 16.00 la 20 şi va cuprinde activităţi de creaţie cu participare liberă, pictură pe figurine de ipsos (în sala de conferinţe), spectacol de muzică, dansuri, jocuri şi concursuri distractive, organizate de Asociaţia Părinţilor Adoptivi (pe scena mare), o conferinţă cu tema „Paşi în adopţie” (în sala de conferinţe) şi un spectacol de muzică populară susţinut de Palatul Copiilor şi Elevilor (pe scena mare).

Șirul activităților din Orășelul Copiilor se vor încheia la ora 20:00 cu un  concert rock clasic Blue Strings.

Evenimentul este organizat de Asociația Copilului Adoptat în parteneriat cu Primăria Oradea, Orășelul Copiilor și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bihor.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4411 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult