Categorized | Social

Străzile Lipovei, Tăbăcarilor şi Ţiglarilor urmează a fi modernizate

Consiliul Local a hotărât joi, 30 mai, modernizarea străzilor: Lipovei, Tăbăcarilor (tronsonul înfundat) și Țiglarilor. Valoarea proiectului pentru cele trei străzi este de peste 2,5 milioane lei pentru str. Lipovei, aproape 170 de mii de lei pentru strada Tăbăcarilor (tronson) și aproape 814 mii de lei pentru strada Țiglarilor, toate cu TVA.

Strada Lipovei este o stradă colectoare din Cartierul Ioșia. Modernizarea străzii este necesară pentru a crea condiții de siguranță și confort riveranilor, dar și altor participanți la trafic. Astfel, s-a propus modernizarea străzii prin amenajarea carosabilului și a trotuarelor, a locurilor de parcare și platformelor pentru stații de tramvai, precum și prin realizarea canalizării pluviale.

Strada Tăbăcarilor este situată în Cartierul Velența. Tronsonul de stradă înfundat este de folosință locală, partea carosabilă fiind ușor pietruită, prezentând gropi care permit stagnarea apelor pluviale, fapt ce agravează în timp degradarea străzii.

Tronsonul urmează să fie asfaltat, împreună cu amenajarea totuarelor, a acceselor la proprietăți și realizarea canalizării meteorice.

Tot în cartierul Velența este situată și str. Țiglarilor, între str. Velența și str. Nucetului. Prin asfaltarea acestei străzi, prin amenajarea trotuarelor și a acceselor la proprietăți, prin realizarea canalizării meteorice se vor asigura condiții pentru creșterea confortului riveranilor și a tuturor participanților la trafic.

Durata de realizare a investiției este de 2 luni pentru str Tăbăcarilor și de 3 luni pentru str. Lipovei și Țiglarilor.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4411 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult