Categorized | Social

Peste 350 de copii au văzut Oradea de la înălţime

Acțiunea organizată de Fundația pentru Protejarea Monumentelor Istorice la Turnul Primăriei Oradea, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, a adus bucurie în sufletele celor peste 350 de copii care au avut ocazia să vadă Oradea de la peste 50 de metri înălţime.

Vineri, de la ora 10:00, însoţite de cadre didactice, grupuri mari de copii au început să sosească în Primăria Oradea. Au vizitat Turnul Primăriei copii de la Liceul Pedagogic, Liceul German „Friedrich Schiller”, Școala Gimnazială „Oltea Doamna”, Școala Gimnazială „Lucreția Suciu”, Școala Gimnazială „Dacia”, Liceul „Lucian Blaga”, Liceul „Aurel Lazăr”, Liceul „Don Orione”, Școala Gimnazială „Ioan Slavici” şi Liceul Greco-Catolic din Oradea.

La intrarea în Turn, copiii au fost întâmpinați de Arlechinul Gulliver, care le-a deschis vizitatorilor cufărul plin cu surprize. Cu pompa sa magică, arlechinul a realizat pentru fiecare copil, un balon în formă de coif, de floare, de cățeluș sau de sabie.

Elevii au cântat, au dansat și s-au jucat cu Arlechinul Gulliver, după care s-au urcat în Turnul Primăriei, de unde s-au bucurat de priveliștea orașului.

Totodată, Fundația pentru Protejarea Monumentelor Istorice, cea care administrează Turnul Primărie, s-a ocupat și de împodobirea turnului cu baloane roșii și albastre, dând astfel evenimentului o notă de sărbătoare.

Sâmbătă şi duminică, 1 şi 2 iunie, copiii şi adolescenţii cu vârsta de până la 18 ani vor putea vizita gratuit Turnul Primăriei.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4409 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult