Categorized | Social

Un speolog polonez s-a ales doar cu o fractură de femur după ce a căzut 54 de metri în gol

16 salvamontişti din Bihor şi 7 din Arad s-au luptat în weekend, în Padiş, să scoată dintr-un aven de 54 de metri, un speolog polonez. Bărbatul a fost transportat la Spitalul Judeţean, unde a fost internat de urgenţă, având o fractură de femur.

Polonezul a căzut într-un aven cu o adâncime de 54 de metri de forma unui cilindru aproape perfect. Particularitatea lui este că de la adâncimea de circa 40 de metri începe un imens topogan de gheaţă, care coboară aproape vertical.

Este de fapt vârful unui imens gheţar subteran cu un volum de 30.000 de metri cubi.

„În ajutorul speologului polonez s-au mobilizat 16 salvatori bihoreni, 7 de la serviciul din Arad, un speolog polonez şi un echipaj medical SMURD de 4 persoane.

Majoritatea salvatorilor au pornit spre Padiş de la Peştera Meziad”

a spus Adrian Marin, vicepreşedintele Serviciul Județean Salvamont Salvaspeo.

Pe o ploaie torenţială, salvatorii au reuşit să scoată accidentatul pe targă la ora 02.55. Apoi, pe o altă targă, l-au transportat la punctul de întâlnire cu echipajul SMURD sosit de la Oradea şi care se afla la câţiva kilometri de avenul Borţig.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4385 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult