Categorized | Social

Un speolog polonez s-a ales doar cu o fractură de femur după ce a căzut 54 de metri în gol

16 salvamontişti din Bihor şi 7 din Arad s-au luptat în weekend, în Padiş, să scoată dintr-un aven de 54 de metri, un speolog polonez. Bărbatul a fost transportat la Spitalul Judeţean, unde a fost internat de urgenţă, având o fractură de femur.

Polonezul a căzut într-un aven cu o adâncime de 54 de metri de forma unui cilindru aproape perfect. Particularitatea lui este că de la adâncimea de circa 40 de metri începe un imens topogan de gheaţă, care coboară aproape vertical.

Este de fapt vârful unui imens gheţar subteran cu un volum de 30.000 de metri cubi.

„În ajutorul speologului polonez s-au mobilizat 16 salvatori bihoreni, 7 de la serviciul din Arad, un speolog polonez şi un echipaj medical SMURD de 4 persoane.

Majoritatea salvatorilor au pornit spre Padiş de la Peştera Meziad”

a spus Adrian Marin, vicepreşedintele Serviciul Județean Salvamont Salvaspeo.

Pe o ploaie torenţială, salvatorii au reuşit să scoată accidentatul pe targă la ora 02.55. Apoi, pe o altă targă, l-au transportat la punctul de întâlnire cu echipajul SMURD sosit de la Oradea şi care se afla la câţiva kilometri de avenul Borţig.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult