Categorized | Social

Un nou pas în direcţia revitalizării învăţământului profesional în Oradea

Reprezentanții a 17 licee și colegii tehnologice din Oradea și din județul Bihor, precum și reprezentanții a 11 companii locale au participat joi, 13 iunie, la Târgul Şcolilor Profesionale de la Era Shopping Park. Colegiile tehnice şi-au prezentat oferta educațională în faţa a aproximativ 600 de tineri.

Primăria Oradea continuă să susţină reînființarea învățământului profesional în Oradea prin demararea proiectului „Școala Profesională Eurobusiness”. Joi, 13 iunie, în cadrul acestuia, a avut loc primul Târg al  Colegiilor și Liceelor Tehnologice 2013.

„În ultimii ani, în România, foarte mulți tineri s-au îndreptat spre învățământul universitar, sector care din păcate nu mai are corespondent în economia reală. Dovada, o fac tinerii absolvenți, șomeri cu diplomă.

Pentru că în Oradea avem companii importante, care au nevoie de forță de muncă pregătită profesional, am decis să ne implicăm în acest proiect, care susține învățământul profesional și care va aduce multe avantaje absolvenților de școală profesională.

Realitatea ne arată de multe ori, că un meseriaș pregătit, câștigă mai bine decât un absolvent de studii superioare”

a afirmat primarul Ilie Bolojan care la final a mai adăugat

„decât un şomer cu diplomă, mai bine un specialist în firmele care lucrează în Oradea”.

La inaugurarea târgului, au mai fost prezenţi inspectorul general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, Nicolae-Ioan Avram, administratorul Parcului Industrial, Delia Ungur şi directorul firmei Emerson, Jonathan Mutch.

Târgul, a cărui motto a fost: „Învață practic alături de profesioniști!”, a fost organizat de Primăria Oradea în parteneriat cu Parcul Industrial Eurobusiness și cu Inspectoratul Școalar Județean și se va încheia astăzi, 14 iunie, la ora 13.00.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4337 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult