Categorized | Social

Un nou pas în direcţia revitalizării învăţământului profesional în Oradea

Reprezentanții a 17 licee și colegii tehnologice din Oradea și din județul Bihor, precum și reprezentanții a 11 companii locale au participat joi, 13 iunie, la Târgul Şcolilor Profesionale de la Era Shopping Park. Colegiile tehnice şi-au prezentat oferta educațională în faţa a aproximativ 600 de tineri.

Primăria Oradea continuă să susţină reînființarea învățământului profesional în Oradea prin demararea proiectului „Școala Profesională Eurobusiness”. Joi, 13 iunie, în cadrul acestuia, a avut loc primul Târg al  Colegiilor și Liceelor Tehnologice 2013.

„În ultimii ani, în România, foarte mulți tineri s-au îndreptat spre învățământul universitar, sector care din păcate nu mai are corespondent în economia reală. Dovada, o fac tinerii absolvenți, șomeri cu diplomă.

Pentru că în Oradea avem companii importante, care au nevoie de forță de muncă pregătită profesional, am decis să ne implicăm în acest proiect, care susține învățământul profesional și care va aduce multe avantaje absolvenților de școală profesională.

Realitatea ne arată de multe ori, că un meseriaș pregătit, câștigă mai bine decât un absolvent de studii superioare”

a afirmat primarul Ilie Bolojan care la final a mai adăugat

„decât un şomer cu diplomă, mai bine un specialist în firmele care lucrează în Oradea”.

La inaugurarea târgului, au mai fost prezenţi inspectorul general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, Nicolae-Ioan Avram, administratorul Parcului Industrial, Delia Ungur şi directorul firmei Emerson, Jonathan Mutch.

Târgul, a cărui motto a fost: „Învață practic alături de profesioniști!”, a fost organizat de Primăria Oradea în parteneriat cu Parcul Industrial Eurobusiness și cu Inspectoratul Școalar Județean și se va încheia astăzi, 14 iunie, la ora 13.00.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult