Categorized | Cultură

Artişti din Iaşi expun imagini inedite la Oradea (Foto)

Galeria „Euro Foto Art” din Oradea va găzdui, începând din iunie, expoziţia membrilor Clubului Fotografilor dn Iaşi, de pe lângă Casa de Cultură „Mihai Ursachi”. Expoziţia cuprinde 101 fotografii alb-negru şi color, fiind alcătuită pe 2 cicluri, „Calea Sfinţilor” şi „Oameni sate clipe veacuri”. Vernisajul expoziţiei va avea loc, joi 20 iunie 2013, la ora 11:00.

Primul ciclu intitulat „Calea Sfinţilor”, a fost realizată din 57 de lucrări ale artiştilor fotografi Ștefan Abageru, Ionuţ Alexa, Nicuşor Apostu, Cristian Bălţătescu, Daniel Bejenaru, Bogdan Cernea, Lucian Cocea-Lionescu, Ghenadie Cebanu, Gheorghiţă Epureanu, Katerina Nedelcu, Antoaneta Popa, Claudiu Răileanu şi  Cristian Ţibu, în timpul Sărbătorilor Iașului, cu prilejul prăznuirii Sfintei Cuvioase Parascheva pe 14 octombrie, în 2011 și 2012.

Cel de-al doilea ciclu, intitulat „Oameni sate clipe veacuri”, este alcătuit din 45 de fotografii alb-negru şi color, realizate de artistul fotograf Bogdan T.Toma şi prezintă viaţa satului Bucovinean şi preocupările acestora.

Vernisajul expoziţiei va avea loc, joi 20 iunie 2013, ora 11:00, în prezenţa elevilor Liceului Ortodox „Roman Ciorogariu” din Oradea.

Gazda vernisajului va fi artistul fotograf Adela T.Rusu, membru al Clubului Fotografic „Nufărul“ Oradea. Lucrările vor fi prezentate publicului, de către criticul de artă dr. Ramona Novicov, iar momentele muzicale vor fi oferite de Corul Liceului „Diacon Nicolae Firu”.

Noua expoziţie, organizată sub patronajul Consiliului Judeţean Bihor, în cadrul schimburilor culturale bilaterale, dintre Clubul Fotografic „Nufărul“ din Oradea şi Clubul Fotografilor de pe lângă Casa de Cultură „Mihai Ursachi”, va rămâne la dispoziţia publicului vizitator, până la data de 11 iulie 2013, în zilele de lucru între orele 08:00 – 19:00. Intrarea este liberă.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4364 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult