Categorized | Social

Noua Piaţă Rogerius va fi gata în 2015! (Foto)

S.C. Poliart Oradea a finalizat proiectul tehnic al viitoarei pieţe Rogerius, care va fi înaintat spre aprobare consilierilor locali în cadrul ședinței de joi, 20 iunie. Noul „centru de afaceri cu produse agroalimentare” va costa peste 7,7 milioane de euro şi va fi gata în 2015.

În cadrul unei conferințe de presă, luni, 17 iunie, primarul Ilie Bolojan a declarat că modernizarea pieţei Rogerius este necesară pe de o parte pentru a avea mai multe locuri pentru comercializare, pe de altă parte pentru a rezolva unele probleme administrative (lipsa unor amenajări funcționale, lipsa unor dotări sanitare suficiente în incinta pieței etc).

Directorul Administraţiei Domeniului Public, Liviu Andrica a precizat că actualmente în piața Rogerius sunt aproximativ 950 de comercianți la mese, 40 în spațiile amenajate, iar în sectorul lactate vând zilnic aproximativ 20 de oameni.

Comercializarea produselor nu se va suspenda nici pe perioada lucrărilor, timp de maxim 2 ani, deoarece acestea se vor desfășura în trei etape. Astfel, o parte dintre comercianți vor fi mutați în sectoarele unde lucrările au fost deja finalizate, iar în fața Spitalului Municipal se va amenaja o suprafață cu o capacitate de 300 de mese, care îi va deservi în mod etapizat pe toți comercianții afectați de lucrări.

În acest spațiu, comercianții își vor putea desfășura activitatea până în momentul în care vor putea reveni în tronsonul modernizat al pieței.

Spaţii verzi pe acoperiş

 

Prezent la conferință, arhitectul Daniel Tivadar, reprezentant al firmei Poliart, a precizat:

„Încercăm să aducem un plus de calitate investiției care va urma, am încercat să creștem atât calitatea mediului construit cât și calitatea mediului înconjurător.

Spațiile rezultate, care vor fi puse la dispoziția comercianților, vor fi mult mai mari și mai generoase decât cele actuale.

Lucrările vor începe din spatele pieței, dinspre str. Pascal, unde vom realiza un prim tronson, ce va sta la dispoziția comercianților ca spațiu de vânzare a produselor.

Al doilea tronson este cel destinat produselor nealimentare, iar  în sectorul trei vor fi produsele tradițioane, bio și apicole și sectorul pentru comercializare flori.”

Deasupra sectorului trei va fi un etaj cu o suprafață de 860 mp, unde se va amenaja un spațiu de alimentație publică și o teresă cu o capacitate minimă de 100 de locuri. Noutatea majoră a complexului va consta în amenajarea pe acoperișul pieței a unor spații verzi, oferind orădenilor din zonă o nouă posibilitate de recreere.

Conform estimărilor, lucrările la primul tronson vor fi de aproximativ 7 luni, la cel de-al doilea 4 luni, iar la tronsonul trei 6 luni.

Lucrările se vor realiza în cadrul unui proiect intitulat „Cooperare transfrontalieră pentru dezvoltarea unui Centru de afaceri cu produse agroalimentare în Oradea și a unui Centru pentru educație antreprenorială în municipiul Debrecen”, proiect în care Primăria Oradea este lider iar Camera de Comerț și Industrie Hajdu-Bihar – partener.

Valoarea totală a investiției este de 7.707912,40 euro, din care 6.705.313,40 euro revin Municipiului Oradea. Din această sumă, 35,22% reprezintă contribuția proprie a municipiului, iar 62,02% reprezintă finanțare nerambursabilă.

Totodată, primarul a menționat că administrația locală are intenția să finalizeze cât mai repede această lucrare.

„Estimăm că la finalul acestei luni să finalizăm actele pentru pornirea procedurii de licitație urmând ca, în toamna acestui an, sau cel mai târziu în primăvară să începem lucrările propriu-zise”

a spus primarul Ilie Bolojan.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4349 posts on Presa Oradea.


Contact the author

One Response to “Noua Piaţă Rogerius va fi gata în 2015! (Foto)”

Trackbacks/Pingbacks

  1. […] Noua Piaţă Rogerius va fi gata în 2015! (Foto) […]


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult