Categorized | Social

Oază verde între Traian Blajovici și Universității

Municipalitatea lucrează în această perioadă la amenajarea unei noi zone verzi în Oradea, o suprafaţă de opt mii de metri pătraţi aflată pe malul Pârâului Peța, între str. Traian Blajovici și str. Universității. În toamnă, aici vor fi plantaţi 300 de arbori noi.

Amenajarea este gândită ca un spațiu de relaxare atât pentru elevii de la Colegiul Partenie Cosma, cât și pentru studenții care frecventează în mod obișnuit această zonă. Decizia amenajării parcului a fost determinată și de faptul că zona Universității este frecventată de foarte mulți tineri, care nu au la dispoziție un spațiu de relaxare și agrement.

Lucrările de salubrizare s-au executat în baza parteneriatului pe care Primăria îl are cu Penitenciarul Oradea, în timp ce lucrările de amenajare propriu-zisă a zonei se realizează de către firma Adenandra în baza contractului de întreținere și amenajare spații verzi.

Urmează ca lucrările de împrăștiere pământ, nivelare, apoi gazonare și tasare să fie finalizate în cursul lunii iulie. Amenajarea va continua apoi în toamnă, când  în cadrul campaniei de plantări vor fi plantați cca 300 de arbori.

Tot în acestă zonă, Primăria Oradea a amenajat anul trecut drumul militar dintre str. Traian Blajovici și str. Armatei Române în scopul decongestionării și fluidizării traficului rutier în zona Universității și Cimitirului Municipal.

De asemenea, aici au fost  realizate 111 locuri de parcare, iar între str. Armatei Române și str. Traian Blajovici, pe malul drept al Pârâului Peța, Primăria Oradea a amenajat o pistă pentru bicicliști.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4287 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Needucați, indolenți sau complici? Cum ar trebui să ne raportăm la PSD-iști?

Nu toți sunt condamnați pentru fraudă electorală, nu toți merg la vânătoare cu Țiriac, nu toți înjură ziariști sau debiteză obscenități în fața femeilor. Nu toți se laudă că au mitraliere acasă, nu toți vin la muncă cu mașini de zeci de mii de euro, nu toți truchează licitații. Alături de ei, într-o țesătură fină, sunt vârstnici vulnerabili și copii neștiutori, tineri plini de elan și medici cu halate rupte în coate pe băncile universităților. Exact cum militanții Statului Islamic își făceau „cuiburi” în școli și grădinițe ca să nu îi poată găsi rachetele inamice fără a face victime nevinovate. Cum poți tu, univeresitar cu lucrări științifice de valoare să nu vezi că Daea sau Dăncilă sunt, după toate defenițiile, analfabeți funcționali? Asta este meritocrația în care îți dorești să trăiască copiii tăi? Cum poți să nu vezi clar că legile justiției sunt modificate ca să servească unui om sau unui grup de oameni? Și nu o lege, ci mai multe legi, cu același target? Cum poți să te mulțumești cu 60 de km de autostradă pe an? Și dacă continui să faci parte din așa ceva, cum ar trebui eu și ceilalți care vrem să trăim într-o țară condusă de oameni competenți, cu legi care să îi bage pe cei care fură în pușcărie și în fața cărora să fim toți egali și cu drumuri decente pe care să putem circula, cum ar trebui să ne raportăm la tine?

Citește mai mult