Categorized | Social

Oază verde între Traian Blajovici și Universității

Municipalitatea lucrează în această perioadă la amenajarea unei noi zone verzi în Oradea, o suprafaţă de opt mii de metri pătraţi aflată pe malul Pârâului Peța, între str. Traian Blajovici și str. Universității. În toamnă, aici vor fi plantaţi 300 de arbori noi.

Amenajarea este gândită ca un spațiu de relaxare atât pentru elevii de la Colegiul Partenie Cosma, cât și pentru studenții care frecventează în mod obișnuit această zonă. Decizia amenajării parcului a fost determinată și de faptul că zona Universității este frecventată de foarte mulți tineri, care nu au la dispoziție un spațiu de relaxare și agrement.

Lucrările de salubrizare s-au executat în baza parteneriatului pe care Primăria îl are cu Penitenciarul Oradea, în timp ce lucrările de amenajare propriu-zisă a zonei se realizează de către firma Adenandra în baza contractului de întreținere și amenajare spații verzi.

Urmează ca lucrările de împrăștiere pământ, nivelare, apoi gazonare și tasare să fie finalizate în cursul lunii iulie. Amenajarea va continua apoi în toamnă, când  în cadrul campaniei de plantări vor fi plantați cca 300 de arbori.

Tot în acestă zonă, Primăria Oradea a amenajat anul trecut drumul militar dintre str. Traian Blajovici și str. Armatei Române în scopul decongestionării și fluidizării traficului rutier în zona Universității și Cimitirului Municipal.

De asemenea, aici au fost  realizate 111 locuri de parcare, iar între str. Armatei Române și str. Traian Blajovici, pe malul drept al Pârâului Peța, Primăria Oradea a amenajat o pistă pentru bicicliști.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4395 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult