Categorized | Social

Oază verde între Traian Blajovici și Universității

Municipalitatea lucrează în această perioadă la amenajarea unei noi zone verzi în Oradea, o suprafaţă de opt mii de metri pătraţi aflată pe malul Pârâului Peța, între str. Traian Blajovici și str. Universității. În toamnă, aici vor fi plantaţi 300 de arbori noi.

Amenajarea este gândită ca un spațiu de relaxare atât pentru elevii de la Colegiul Partenie Cosma, cât și pentru studenții care frecventează în mod obișnuit această zonă. Decizia amenajării parcului a fost determinată și de faptul că zona Universității este frecventată de foarte mulți tineri, care nu au la dispoziție un spațiu de relaxare și agrement.

Lucrările de salubrizare s-au executat în baza parteneriatului pe care Primăria îl are cu Penitenciarul Oradea, în timp ce lucrările de amenajare propriu-zisă a zonei se realizează de către firma Adenandra în baza contractului de întreținere și amenajare spații verzi.

Urmează ca lucrările de împrăștiere pământ, nivelare, apoi gazonare și tasare să fie finalizate în cursul lunii iulie. Amenajarea va continua apoi în toamnă, când  în cadrul campaniei de plantări vor fi plantați cca 300 de arbori.

Tot în acestă zonă, Primăria Oradea a amenajat anul trecut drumul militar dintre str. Traian Blajovici și str. Armatei Române în scopul decongestionării și fluidizării traficului rutier în zona Universității și Cimitirului Municipal.

De asemenea, aici au fost  realizate 111 locuri de parcare, iar între str. Armatei Române și str. Traian Blajovici, pe malul drept al Pârâului Peța, Primăria Oradea a amenajat o pistă pentru bicicliști.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4337 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult