Categorized | Social

Liviu Marian Pop, fost ministru al Educaţiei, şi-a lansat o carte la Oradea

Fostul lider de sindicat a fost prezent miercuri, 19 iunie, în Bihor unde şi-a lansat broşura „Professorium”, o lucrare ce cuprinde o serie de întrebări şi răspunsuri foarte importante cu privire la învăţământul preuniversitar. La eveniment au participat peste o sută de persoane.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor a fost miercuri gazda unei lansări de carte. La eveniment au particiapt inspectorul şcolar general Daniel Negrean, adjuncţii Kery Hajnal şi Nicolae–Ioan Avram şi în jur de o sută de inspectori, directori, directori adjuncţi, profesori şi reprezentanţi ai sindicatelor din învăţământ.

„În perioada în care am fost ministru dar şi după această perioadă am avut foarte multe înstrebări din partea cadrelor didactice la care, împreună cu mai mulţi specialişti, le-am dat răspunsuri. Asta m-a dus la concluzia că în sistem sunt foarte multe lucruri de clarificat.

Întrebările adresate, împreună cu răspunsurile au fost adunate în această broşură care le va fi de folos multor cadre didactice. Ea a fost tipărită prin intermediul fundaţiei care îmi poartă numele, exclusiv prin voluntariat, aşa că este gratuită.

Trebuie să ştiţi că, până la urmă, cei care trebuie să facă reforma în sistemul de educaţie nu sunt nici părinţii, nici elevii, nici politicienii, ci dumneavostră profesorii, ajutaţi de studenţi. Tocmai de aceea, este nevoie de implicarea şi de expertiza dumneavoastră”

a spus Liviu Marian Pop.

Deşi este numită broşură, lucrarea „Professorium întrebări şi răspunsuri pentru învăţământul preuniversitar” este o carte în toată regula, având 9 capitole înşirate pe parcursul a 261 de pagini.

Cartea conţine răspunsul la 600 de întrebări variate, de la cele legate de constituirea catedrelor, la transfer, pretransfer, detaşare, titularizare, definitivat, salarizare, navetă sau clasa pregătitoare.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4346 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult