Categorized | Social

Liviu Marian Pop, fost ministru al Educaţiei, şi-a lansat o carte la Oradea

Fostul lider de sindicat a fost prezent miercuri, 19 iunie, în Bihor unde şi-a lansat broşura „Professorium”, o lucrare ce cuprinde o serie de întrebări şi răspunsuri foarte importante cu privire la învăţământul preuniversitar. La eveniment au participat peste o sută de persoane.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor a fost miercuri gazda unei lansări de carte. La eveniment au particiapt inspectorul şcolar general Daniel Negrean, adjuncţii Kery Hajnal şi Nicolae–Ioan Avram şi în jur de o sută de inspectori, directori, directori adjuncţi, profesori şi reprezentanţi ai sindicatelor din învăţământ.

„În perioada în care am fost ministru dar şi după această perioadă am avut foarte multe înstrebări din partea cadrelor didactice la care, împreună cu mai mulţi specialişti, le-am dat răspunsuri. Asta m-a dus la concluzia că în sistem sunt foarte multe lucruri de clarificat.

Întrebările adresate, împreună cu răspunsurile au fost adunate în această broşură care le va fi de folos multor cadre didactice. Ea a fost tipărită prin intermediul fundaţiei care îmi poartă numele, exclusiv prin voluntariat, aşa că este gratuită.

Trebuie să ştiţi că, până la urmă, cei care trebuie să facă reforma în sistemul de educaţie nu sunt nici părinţii, nici elevii, nici politicienii, ci dumneavostră profesorii, ajutaţi de studenţi. Tocmai de aceea, este nevoie de implicarea şi de expertiza dumneavoastră”

a spus Liviu Marian Pop.

Deşi este numită broşură, lucrarea „Professorium întrebări şi răspunsuri pentru învăţământul preuniversitar” este o carte în toată regula, având 9 capitole înşirate pe parcursul a 261 de pagini.

Cartea conţine răspunsul la 600 de întrebări variate, de la cele legate de constituirea catedrelor, la transfer, pretransfer, detaşare, titularizare, definitivat, salarizare, navetă sau clasa pregătitoare.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4388 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult